Bijeenkomst overlast en immateriële schade A9

Op woensdag 4 oktober is er een informatiebijeenkomst in Buurthuis Gein over een claim ter compensatie van de ervaren overlast en immateriële schade door de aanleg van de tunnel in de A9. Letselschadeadvocaat mr Huitema zal aanwezig zijn. Inmiddels zijn er 151 geïnteresseerde huishoudens, waaronder 13 uit Kantershof.

De avond duurt van 19.00 uur tot 20.45 uur.

Adres Wisseloord 83, 1107 NB Amsterdam (aan het eind van winkelstraat Gein en dichtbij metrohalte Gein)

Het verzoek is om zo mogelijk één persoon per huishouden te delegeren naar de bijeenkomst.

Sinds juli hebben zich nog 56 huishoudens aangemeld. De organisatie streeft naar 400 aanmeldingen vanwege de juridische kosten. Hieronder een overzicht van het aantal aanmeldingen per wijk.

Kantershof 13

Kralenbeek 18

Nieuw Kempering 49

Laag Kouwenoord 11

Nellestein 38

Kelbergen 20
Overig 2.

Mr Huitema behandelt een zaak rond de immateriële schade door de aardbevingen in Groningen en heeft onderzocht of het mogelijk is dat de omwonenden van het bouwproject aan de A9 ook vergoeding van dergelijke immateriële schade zouden kunnen claimen.

Wat kunt u doen?

U kunt uw buren vragen zich ook aan te melden als geïnteresseerde bij a.cox@live.nl. (graag met naam, adres en emailadres)

Het is goed als u alvast de punten van overlast die u heeft ervaren opschrijft, gedocumenteerd met maximaal 5 foto’s is prima. Gaat u s.v.p. na of u of een gezinslid gezondheidsklachten heeft gehad, die u toen al of achteraf heeft gelinkt aan de overlast of die zijn verergerd door de overlast. Ook de materiële schade kan tot immateriële schade (bijv. spanningen, slapeloze nachten en grote zorgen) leiden, omdat u gederfd woongenot had, niet serieus werd behandeld door RWS.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *