Bewoner helpt Filippijnen

Voormalig Kantershofbewoner Arian Schots woont sinds twee jaar in de winter op de Filipijnen en in de zomer in Frankrijk. Hij verblijft op het eiland Leyte in de buurt van Ormoc: waar de tyfoon Haynan stevig heeft huisgehouden.

Kantershofbewoonster Petra is bevriend met Arian en heeft contact met hem gehouden. Ze schrijft: ‘Na een aantal dagen van onzekerheid hoorden we dat hij nog in leven is en hebben we voor het eerst weer even contact met hem gehad via whatsapp.

Met de storm is zijn huis verwoest, slechts de muren zijn overeind blijven staan. Door te schuilen onder het bed heeft hij het met zijn familie daar overleefd. Ook van de rest van de huizen in de omgeving is niet veel meer over. Elektriciteit is niet aanwezig.

De Filipijnse vriendin van Arian heeft een restaurantje in het dorp. Dat staat nog en fungeert nu als een soort van gaarkeuken waar de armsten van de stad eten kunnen halen. Voor 20 euro kunnen ze 50 maaltijden verzorgen voor de bewoners.

Verkiezingsplaten
Verder is de behoefte aan dakplaten groot. Kinderen schuilen tegen de zon onder kartonnen verkiezingsplaten. De prijs voor dakplaten is in korte tijd verdubbeld. De kosten voor het materiaal en plaatsen van dakplaten bedragen op dit moment rond de 80 euro per dak.

De hulpdiensten hebben de bergen nog niet bereikt, met zijn contacten daar probeert Arian nu om hulp, vooral voedsel, de bergen in te krijgen. Ook generatoren zijn hard nodig, hij heeft er 20 besteld om het dorp weer van elektriciteit te voorzien.

Jullie begrijpen dat Arian dit niet allemaal zelf kan betalen, hij heeft onze hulp hard nodig.

U kunt dit gironummer gebruiken voor uw donatie NL78INGB0002270938 t.n.v. A.Schots onder vermelding van a new roof for Leyte.

Meer informatie op DEZE facebookpagina.

Dank voor jullie bijdrage! Petra’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *