Bedrijvige buurten

De Landelijke Bewonersdag wordt op 3 november in Amsterdam Zuidoost gehouden. Het is een jaarlijkse bijeenkomst voor honderden vrijwilligers die in hun eigen buurt actief zijn. Het LSA (uitleg verderop) organiseert en ondersteunt de Dag en u kunt erbij zijn.

Programma
Het programma wordt interessant. Met debatten en excursies.
Tipje van de sluier: Jacques Monasch geeft samen met Jos van der Lans een bewonerscollege over de ‘Buurtwet’. Demissionair minister Liesbeth Spies wordt geïnterviewd door het publiek. Tante Jetty Mathurin verzorgt de openingsact. Acteur Pim Veth is de host. Bokser Raymond Joval is er! Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema, portefeuillehouder Urwin Vyent en LSA-voorzitter Joke Bakker delen hun visie. De mooiste woorden zal woordkunstenaar Justin @poetry_pusher aan het eind van de dag voordragen.

Praktische informatie
Wat: Landelijke Bewonersdag 2012
Wanneer: 3 november 2012, van 10:30 tot 16:00
Waar: Bijlmer Sportcentrum,  Anton de Komplein 157, 1102 DR Amsterdam Zuidoost
Kosten: gratis en inclusief catering, wel aanmelden!

Aanmelden: landelijkebewonersdag.eventbrite.nl
Als u zich inschrijft, kunt u een keuze maken tussen verschillende thema’s voor de excursies en de bewonerscolleges.

LSA
Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) is een landelijk platform waarbinnen bewoners samenwerken om de leefbaarheid in hun wijk te vergroten. De vereniging bestaat uit een platform van 70 bewoners, een bestuur en een secretariaat.
Het LSA ondersteunt bewoners die hun wijk leuker en leefbaarder willen maken. Dit doen ze door bijeenkomsten – als die op 3 november – te organiseren, projecten uit te voeren en publicaties uit te brengen.
In de Uitnodigingsfolder (PDF) leest u meer over de dag en de organisatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *