Basisonderwijs op de iPad

imageOpenbare basisschool De Ster in Zuidoost gaat als ‘n zogenaamde Steve Jobsschool verder in het nieuwe schooljaar. O4NT (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd) is een vernieuwend onderwijsconcept waarbij kinderen in de groepen 1, 2 en 3 een eigen iPad krijgen met educatieve apps in plaats van de gebruikelijke leermiddelen. Ook het lesgeven gebeurt anders. O4NT is een onderwijsvorm waarbij creativiteit voorop staat en ‘vaardigheden voor de 21ste eeuw’ worden geleerd. Op een Steve JobsSchool legt de nadruk op de ontwikkeling van de individuele talenten van elke leerling.

Behalve openbare basisschool De Ster in Zuidoost gaan Montessorischool De Amstel en het Integraal Kindcentrum in Amsterdam ook als iPadschool van start.

Bart Vervoort gaat als nieuwe directeur deze vorm van lesgeven op De Ster aansturen. De ervaring deed hij op aan de Bijlmerhorstschool waar reeds in 2011 met tablets werd gewerkt. Volgens Vervoort zijn de voordelen van de O4NT-methode dat bij niveauverschillen in een klas de lessen makkelijk op de individuele leerling zijn aan te passen. Vorderingen zijn simpel bij te houden en samenwerken maakt onderdeel uit van het leren.

Bron: Het Parool, OBS De Ster

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *