Bankjes op Bijlmerweide

bankjes_met-bak250NIEUWE BANKJES BIJLMERWEIDE NIET OM OP TE ZITTEN. Tenminste, dat zou je denken als je de mededeling leest die erop staat. Wanneer dan wel? Tja, die informatie ontbreekt.
Ook de locatie van de bankjes valt op.  Op de meeste plaatsen is er geen uitzicht, ook zijn er – als je het hoge riet en onkruid wegdenkt – wel plekken met een fraaier uitzicht denkbaar. Om het nog bizarder te maken zijn er enkele bankjes precies verkeerd om geplaatst, zodat je met je rug naar bijvoorbeeld een nieuwe waterpartij zit.
De Adviesgroep Bijlmerweide heeft vorige zomer al veel tijd en energie gestoken in een bankjesplan – inclusief de boomstambankjes – voor de Bijlmerweide. Stadsdeel Zuidoost heeft er niets mee gedaan. bankjes_gestraat250
Onder de bankjes is wél gestraat; je zit dan in ieder geval niet meer met je billen in de brandnetels.

Naast de bankjes zijn/worden ook weer afvalbakken geplaatst. Ook de afvalbakken staan op enkele plaatsen de verkeerde kant op! Ze lijken – vandalisme-technisch gesproken – van mindere kwaliteit dan de vorige, en veel palen staan los in de grond. Het is ook niet de nieuwe uniforme afvalbak die in heel Amsterdam gebruikt gaat worden: één met een deksel om te voorkomen dat kraaien en eksters die bakken leegtrekken en de omgeving vervuilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *