Banjerbossie Diemerbos wordt opgeknapt

Het Banjerbossie in het Diemerbos, ook populair bij inwoners van Zuidoost, is alweer ruim tien jaar oud en verschillende onderdelen zijn toe aan vernieuwing. Het speelbos nodigt je uit om de ‘voetjes van de vloer’ te tillen. Je kunt er klimmen en klauteren over boomstammen, er is een kabelbaantje en een trekpontje om over het water te varen. Door weer, wind en de natte veenbodem is veel verweerd en onderdelen zijn vergaan. Sommige objecten waren daardoor gevaarlijk in gebruik en deze zijn onlangs verwijderd.

Met cofinanciering van de Provincie Noord-Holland kan Staatsbosbeheer het speelbos een opknapbeurt geven. Er zal worden gewerkt met materialen die beter bestand zijn tegen de natte omstandigheden van het Diemerbos. De opknapbeurt is onderdeel van het project ‘Verduurzaming Diemerbos’. Onder die noemer worden naast de opknapbeurt van het speelbos, onderdelen van slechte bruggen en banken vervangen door duurzame materialen die langer meegaan. Ook wordt gekeken naar objecten met minder beheerkosten en waarbij onderdelen makkelijk zijn te vervangen. Dit najaar starten we met de uitvoering.

Het plan voor de opknapbeurt wordt momenteel uitgewerkt. Staatsbosbeheer laat zich inspireren door partijen en aannemers die ervaring hebben met het aanleggen van speelbossen op andere plekken. Daarom is nog niet precíes duidelijk hoe het speelbos eruit gaat zien. Goed nieuws voor de liefhebbers van de kabelbaan en het trekpontje : deze blijven behouden. Ook andere speelobjecten blijven bestaan of worden gerenoveerd; een paar anderen vallen af en er worden wat nieuwe objecten bijgeplaatst. Er komt een centrale ontmoetingsplek en mooie, nieuwe entrees.

Wie het huidige Banjerbossie goed kent, weet dat het in de winter behoorlijk nat kan zijn. SBB hoopt de afwatering te kunnen verbeteren, waardoor plassen minder lang op het grasveld blijven staan. Het Banjerbossie ligt midden in het Diemerbos.

“Hartstikke leuk als het Banjerbossie straks weer is opgeknapt en meer kinderen het weten te vinden, zeker in combinatie met de nieuwe horeca ‘House of Bird’ bij de ingang van het Diemerbos. Zo gaat het bos nóg meer leven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *