Ballorig achter struiken?

Binnenspeeltuin Ballorig aan de Gaasperplas wordt mogelijk verborgen achter struiken en bomen. Het is te duur om het rode gebouw -dat ‘irritatie oproept bij omwonenden’-, een andere kleur te geven. Het stadsdeel wil op de begroting voor 2012 € 30.000 reserveren voor dit project. Dit blijkt uit de Notitie en voordracht Ballorig van het stadsdeel die op 25 oktober2011 inde raad behandeld wordt.

De politie is tegen de plannen. Met het oog op de veiligheid wil men het gebouw kunnen observeren. Daarom zijn in het nabije verleden struiken gekapt. (!)

Ballorig wil het restaurant ‘aantrekkelijker maken voor passanten’ en het terras uitbreiden. Ook wil het op de eerste verdieping een kinderdagverblijf beginnen. ‘Daar hoort ook een buitenruimte bij.’

In juni 2009 nam het stadsdeel een motie aan om te onderzoeken of het gebouw een andere kleur kon krijgen. Nu, ruim twee jaar later (!), is dit onderzoek dus klaar. In de notitie staat: ‘Inventarisatie van de plek leerde dat de ongemakkelijke uitstraling van Ballorig niet alleen is terug te voeren is op de kleur maar ook op haar maat en schaal, onaffe terrein en gebrekkige landschappelijke inpassing. Los daar van is de ontsluiting naar de buurt via het Geindriepad rommelig en weinig representatief.’

Het stadsdeel betrekt de mogelijk aanleg van ‘een stedelijk waterkanaal, de Gaaspersingel’ ook bij de plannen voor Ballorig: ‘De ligging aan de overkant van het Gaasperplaspad van de toekomstige singel zet Ballorig in een nieuwe ruimtelijke context. Een en ander kan worden uitgebuit om dit gedeelte van het park nieuw elan te geven. Aan Waternet wordt gevraagd de voor de aanleg van de singel te kappen bomen te compenseren.’

De plannen voor Ballorig omvatten verder: het verhogen van de algemene representativiteit zoals een wervende entree, een goede inrichting van het eigen terrein en het aanbrengen van een herkenbare overgang openbaar – privé.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yolanda Grift
Yolanda Grift
19 oktober 2011 07:29

L.S.,

Leuk, zo’n bericht. Maar dan zou ik wel graag meer willen weten over het onderzoek naar Ballorig. Wie heeft het uitgevoerd, heeft het status, etc. Nu kan ik er niet veel mee.

m.vr.gr.,
Yolanda Grift
uit Geerdinkhof

brenda
brenda
Antwoord aan  redactie
7 maart 2012 05:20

bert zegt:het is geweldig om hier te mogen wonen!ik zag een itecare van Egon die zich afvroeg waarom de echte zelfbouwers niet genomineerd zijn .inderdaad daar gebeuren geweldige dingen! en deze overburen zijn zeer blij met ons, want wij maken het straatbeeld wat rustiger, wij zijn daarentegen weer zeer blij… Lees verder »