Bakkie op het plein

Bakkie op het plein is een plek in de buurt om op een laagdrempelige manier met bewoners in contact te komen. Vanuit een kraampje krijgen bewoners een ‘bakkie’ koffie of thee en een gezonde snack aangeboden.
Alle organisaties, initiatieven of actieve bewoners uit Amsterdam Zuidoost kunnen eens langskomen of zich bij Bakkie vast aansluiten. Op die manier zijn ze meer zichtbaar in de buurt. Het biedt bovendien de mogelijkheid tot samenwerken.
Het ‘bakkie’ zal om de week op Kinderboerderij Gliphoeve plaatsvinden op woensdagmiddagen van 14.00- 16.00 uur bij Kinderboerderij de Gliphoeve. 
De data zijn (voorlopig) 1, 15 en 29 november en 13 december.

Vanuit en rondom het bakkie kan men op de locatie met bewoners in gesprek gegaan. Het doel van bakkie op het plein is om het sociale contact tussen buurtbewoners te bevorderen. Niet alleen tussen bewoners onderling maar ook het contact tussen verschillende organisaties en/of initiatieven met de bewoners. 
Iedereen is welkom om aan te sluiten. Organisaties (stagiairs), bewoners initiatieven, vrijwilligers en buurtbewoners.

Het ontstaan
Afgelopen zomer is BOOT in samenwerking met de focusgroep Geldershoofd en Gravestein gestart met een project Bakkie op het plein, in de G-buurt. Wij zijn op het idee te gekomen om dit project in Zuidoost te draaien, omdat het in Amsterdam Oost een groot succes is. Bekijk het YouTube-filmpje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *