Avond over erfpacht

Het Politiek Café Bijlmer Parktheater gaat dinsdagavond 20 november over de kwestie Erfpacht in Amsterdam. Een dezer dagen valt hierover een flyer in de bus bij de bewoners van Kantershof. ‘Amsterdam vraagt vaak te veel erfpacht, zo concludeert de Rekenkamer Amsterdam afgelopen juni in een rapport. ‘Amsterdam gaat het erfpachtstelsel radicaal vernieuwen, zodat het helderder, transparanter en meer voorspelbaar wordt, reageerde burgemeester Eberhard van der ‘Laan. Eerder verloor de gemeente enkele rechtszaken die tegen haar waren aangespannen met betrekking tot erfpacht.

De VVD afdeling Amsterdam Zuidoost organiseert deze discussieavond omtrent dit onderwerp in het Bijlmer Parktheater. Wethouder Maarten van Poelgeest (Groenlinks), gemeenteraadsleden Daniel van der Ree (VVD),  Michiel Mulder (PvdA) en de voorzitter van Stichting Erfpachters Belang Amsterdam (SEBA) Koen de Lange gaan met elkaar, gedupeerden en overige bezoekers in debat.

Zaken als de huidige problematiek rondom erfpacht, het nut van erfpacht en de vraag waarom Amsterdam blijft vasthouden aan dit, volgens sommigen, ouderwetse systeem, zullen deze avond aan bod komen. Het belooft een interessante avond te worden met een stevig debat. Hierbij nodigt de VVD afdeling Zuidoost u van harte uit om aanwezig te zijn bij dit politiek café, waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld om vragen aan de sprekers te stellen en met hen in discussie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *