Appeltjes voor Amsterdam?

Twee Amsterdamse organisaties zijn geeindigd bij de zestig finalisten voor een Kroonappel: stichting De Ster en Resto VanHarte.  De prijs is een geldbedrag van 50.000 euro. Op 18 april komen alle regionale winnaars bij elkaar en komt er één winnaar per categorie uit de bus. Er zijn drie categorieen.  Ter gelegenheid van de troonswisseling is het Oranjefonds op zoek naar de mooiste sociale initiatieven.

Stichting De Ster geeft sinds 2005 kinderen die de dupe zijn van pesterijen tijdens sterkamp weer zelfvertrouwen. De stichting wil de expertise inzetten op scholen.  Hiervoor wil zij ouders opleiden die vervolgens ouder- en leerkrachten trainingen geven op scholen. Ouders en leerkrachten leren om positief en oplossingsgericht met kinderen te communiceren. Alleen door het samenbundelen van krachten van opvoeders en leraren kan de pestproblematiek drastisch verminderen. www.stichtingdester.nl

Bij RestoVanHarte ontmoeten buurtgenoten van verschillende leeftijden, culturen en religies elkaar tijdens een gezonde en betaalbare maaltijd. De gemeenschappelijke eettafel is bij uitstek de plek om met elkaar in gesprek te gaan en iets te ondernemen. Regelmatig schuiven vertegenwoordigers van wijkorganisaties aan en tijdens de avond wordt informatie over activiteiten in de buurt gegeven. Ook is het Resto een leerwerkplek voor de vrijwilligers die vanuit diverse trajecten meewerken. Resto VanHarte zorgt ervoor dat mensen weer actief meedoen in de wijk. In Zuidoost zijn er Resto’s in buurthuis de Bonte Kraai en de Nachtegaal (Grubbehoeve).

Zie www.kroonappels.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *