A’dam Zuidoost wordt De Glazen Stad

Een glazen stadspoort wordt het icoon voor de Floriade 2022 in Amsterdam Zuidoost. Naast de reeds geplande hoge vertikale kas zijn de plannen verrijkt met een ‘liggende kas’ die als glazen toegangspoort van de stad over de Gaasperdammerweg wordt gebouwd.

Tijdens een werkbezoek van de selectiecommissie van de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) aan Amsterdam Zuidoost, presenteerde de stad gisteren de artist impressions van de glazen kas, die het nieuwe ‘Paleis voor de Volksvlijt’ wordt genoemd. Wethouder Ossel (Groen): “De Floriade in Amsterdam wordt een belangrijke schakel tussen tuinbouw en stad. Deze kas staat daarvoor symbool.”

De glazen kas, ontworpen door MTD Landschapsarchitecten wordt een poort die stad en land verbindt. Er zijn smaken, geuren en kleuren uit alle landen te bewonderen. De kas krijgt aan de westzijde een tribune met 2500 zitplaatsen voor theater, manifestaties en optredens. Met een groot terras op de avondzon blijft de ‘liggende kas’ ook na de Floriade een bruisende ontmoetingsplek. Meer…

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het bidboek.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
11 september 2012 05:52

Sjeeeees..een glazenpoort die de stad met het land verbindt? Hoeveel geld kun je aan een onzinnig prestige object verspillen?