Amsterdam Zuidoost 25 jaar

Woensdag 25 april bestond Stadsdeel Zuidoost 25 jaar en dat werd gevierd met een debat in de raadszaal. Discussieleider was Noraly Beyer, niet alleen bekend van het NOS-journaal, maar ook als journalist en Bijlmerbewoonster.
Bewoners, vertegenwoordigers van diverse organisaties en de huidige – Marcel La Rose – en oud stadsdeelvoorzitters Jaap Ruijgers, Ronald Janssen, Hannah Belliot en Elvira Sweet waren op de uitnodiging ingegaan. “Taante” Jetty Mathurin ‘onderbrak’ de bijeenkomst met een vermakelijk inspiratiemoment.

Speciale gast was oud burgemeester Ed van Thijn die aan de wieg stond van stadsdeel Zuidoost en die ook bewoner van stadsdeel Zuidoost was.

Na vertoning van een nieuw filmpje over Amsterdam Zuidoost ontspon zich een geanimeerde discussie over het imago en de toekomst van Amsterdam Zuidoost. Van Thijn wist de middag goed samen te vatten door te zeggen dat het stadsdeel een echte ziel heeft, dat er veel kansen liggen en de kunst zit in het excelleren van de bijzondere talenten en kwaliteiten van het stadsdeel. De toekomst van Zuidoost ziet  hij vol vertrouwen tegemoet.

Joshua Bolwerk maakte in opdracht van de Stadsdeelraad Zuidoost onderstaand filmpje. Verderop een fotoverslag.

Bijlmerartiest en rapper Gikkels sloot de conferentie af, waarna een borrel in het Informatiecentrum van het stadsdeelkantoor werd gegeven.

[nggallery id=10]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *