Amsterdam Vertelt

adamvertelt_website300AMSTERDAM VERTELT JOUW/UW VERHAAL IN WOORD EN BEELD. Samen met je buren foto’s maken en verhalen schrijven over elkaar en de buurt waar je in woont, het kan allemaal binnen het wijkproject Amsterdam Vertelt van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) en Fotografiemuseum Foam.
Onder begeleiding van professionele fotografen en schrijvers gaan bewoners van vier Amsterdamse buurten samen aan de slag met fotografie en verhalen. Amsterdam Vertelt brengt deelnemers niet alleen in contact met kunst en cultuur maar ook met hun eigen creatieve talenten, én met elkaar.

Reizende tentoonstelling
Het wijkproject Amsterdam Vertelt vindt plaats in verschillende OBA-vestigingen. In iedere vestiging gaat het telkens van start met een reizende tentoonstelling met werken uit de collectie van Foam. Masterclasses en workshops op verschillende niveaus worden aansluitend aangeboden.

Waar en wanneer
Amsterdam Vertelt vindt per wijk binnen een periode van twee weken plaats.
In Amsterdam Zuidoost is dat in de OBA Reigersbos | november 2016 t/m januari 2017.

Masterclasses & workshops
De masterclasses en workshops worden begeleid door professionele fotografen, schrijvers en museumdocenten die een sterke binding met de betreffende wijk hebben. De deelnemers werken daarnaast gedurende acht weken aan een publicatie in de vorm van een echt magazine, met daarin de resultaten van het project.

Masterclass
Verbreed je kennis op het gebied van fotografie in de Masterclass Fotografie of beschrijf je mooiste verhaal over de buurt tijdens de Masterclass Schrijven. De Masterclasses zijn voor jongeren (16–20 jaar) en 65+ers.

Workshops
Tijdens de workshop Vertel jouw verhaal wissel je verhalen uit met buurtgenoten en leg je het verhaal van de ander vast in woord en beeld. De workshop is voor jongeren (12–16 jaar) en 65+ers.
Jongeren (12–16 jaar) en ouderen (65+) met een taalachterstand kunnen deelnemen aan de workshop Beeld en Taal waarin fotografie wordt ingezet om nieuwe woorden te leren.

Aanmelden? Aanmelden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *