Amsterdam ArenA wil in 2015 het eerste CO2-neutrale stadion zijn. Nuon gaat daartoe duurzame energie aan de ArenA leveren. Met een 100% inzet van stadswarmte en ook stadskoude moet dat doel gerealiseerd worden.
Gasgestookte ketels, die nu nog aanvullend op stadswar,te worden ingezet gaan verdwijnen. De elektriciteitscentrale van Nuon in Diemen levert die vorm van warmte, wat een een CO2-reductie betekent van ca. 50% ten opzichte van de gasgestookte ketels.
De in 2010 geopende Nuon-koudecentrale in Zuidoost zorgt ervoor dat Amsterdam ArenA ook op duurzame koude koude (uit de Ouderkerkerplas) kan overstappen. De koude-installaties in de ArenA leveren op hun beurt een CO2-reductie van 75% op in vergelijking met de oude situatie.
Met deze nieuwe koude en warmtebronnen reduceert de ArenA elk jaar een CO2-uitstoot van 815.000 kilo.
Voor verdere verduurzaming van de Amsterdam ArenA worden de mogelijkheden van de nieuwste generatie zonnepanelen onderzocht en de haalbaarheid van een eigen windmolen.
Met de inzet van al deze middelen kan Amsterdam ArenA tijdens dalperiodes zelfs energieproducent worden.
Recycling van gebruikte verpakkingsmaterialen en onderzoek naar methoden om het aantal kilometers van bezoekers naar de ArenA te reduceren maken onderdeel uit van het streven naar duurzaamheid.