Alzheimer Café over hulpmiddelen

Op donderdagavond 7 april is er weer Alzheimer Café in het Evean Henriëtte Roland Holsthuis. Deze keer is het thema: ‘Dementie &Technologische hulpmiddelen’. Gastspreker: Tiska Ikking, Ergotherapeut, Evean Thuis.

Om mensen met dementie langer zelfstandiger thuis te laten wonen, is de Evean Thuis ‘Plus Koffer’ in het leven geroepen. In deze koffer zitten technologische hulpmiddelen, zoals een bewegingssensor, rookmelder en een GPS-systeem om zelfstandig te kunnen wandelen. Deze ‘Plus Koffer ‘wordt door een ergotherapeut van Evean ingezet. Ergotherapie helpt bij belemmeringen als gevolg van bijvoorbeeld dementie, in het dagelijks functioneren, voor zowel de cliënt als de mantelzorger. De ‘Plus Koffer’ mag twee weken gratis uitgeprobeerd worden als de klant lid is van de Evean ledenvereniging en zal op deze avond ter inzage klaarliggen.

Ergotherapeut Tiska Ikking zal  u graag informeren. Gedurende de avond is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het onderling uitwisselen van ervaringen.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar en bent u van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Trefpunt (v/h Café) Amsterdam-ZO is een informatieve ontmoetingsplaats voor zowel mensen met dementie, hun partners, familieleden, mantelzorgers als ook professionals en andere belangstellenden.

Het vindt m.u.v. juli en augustus iedere 1e donderdag van de maand plaats in Evean Henriëtte Roland Holst, Kortvoort 100, 1104 NB  Amsterdam-ZO.

Voor meer informatie kunt u via de receptie van EHRH T 020 – 49 52 200 contact opnemen met Anusati Smitt of email anusatismitt@evean.nl.

Alzheimer Trefpunt Amsterdam-ZO is een activiteit van Cordaan Thuiszorg, Evean Henriëtte Roland Holst, MaDiZo, Odensehuis ZO en vrijwilligers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *