Alles over Multiculturele Ouderenzorg

Het eerste kenniscentrum Multiculturele Ouderenzorg in Nederland is gelanceerd. Het Kenniscentrum is een samenwerkingsverband van professionele zorginstellingen en informele zorgers die kennis, ervaring én netwerken delen over multiculturele ouderenzorg.

Het kenniscentrum Multiculturele Ouderenzorg is een initiatief van stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Urwin Vyent, portefeuillehouder Zorg; “In Zuidoost wonen bewoners uit alle delen van de wereld. Dus hebben we hier al jaren ervaring en kennis opgedaan over bijvoorbeeld zorg voor onze ouderen. Professionele zorgaanbieders en informele zorgers – mensen die voor familie, vrienden en buren zorgen – delen nu die kennis, ervaring en netwerk via het kenniscentrum Multiculturele Ouderenzorg. De website van het kenniscentrum zorgt ervoor dat die kennis voor iedereen toegankelijk is. Zo kan iedereen de zorg aan ouderen geven die past bij hun leefwereld en behoefte. En zo zorgen we er samen voor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en deel uit maken van de samenleving.”

Multiculti ouderenzorgDit jaar gaat het kenniscentrum bijeenkomsten organiseren met het thema Isolement en eenzaamheid, waarbij de diverse organisaties van elkaars praktijken kunnen leren. Ook kunnen werknemers in de zorg trainingen krijgen over interculturele sensitiviteit.
Multiculturele Ouderenzorg ondersteunt bewoners en lokale organisaties bij het verwerven van fondsen om innovatieve projecten voor ouderen uit te kunnen voeren.

Meer informatie www.multiculturele-ouderenzorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *