Aanleg voetpad van start

Vandaag, 28 augustus, begint de aanleg van het schelpenpad (voetpad) naast het Kantershofpad naar de Provincialeweg en vervolgens naast de Provincialeweg, voorbij de verkeerslichten, tot aan de aansluiting met het fietspad richting Gaasperpark. Dit pad is tijdelijk: in 2015 komt er een ander voetpad dat rechts van het fitnesscentrum begint en zo sneller aansluit op de Provincialeweg. Volgend jaar namelijk legt het stadsdeel een breder en veiliger fietspad aan naast de Provincialeweg.

Een bezoek aan het spreekuur van Rijkswaterstaat in de grote keet op het parkeerterrein van de Gaasper camping, leert dat het tunneltje onder de A9/Gaasperdammerweg maar kort weer open gaat: van eind december tot april 2015. Verder is de aannemer bekend die het project van de ondertunneling gaat uitvoeren: consortium IXAS Zuid-Oost.bestaande uit  de bedrijven Ballast Nedam, Fluor, Heijmans en 3i Infrastructure.

Voetgangers
Rijkswaterstaat en het stadsdeel denken nog na over de mogelijkheid van een voetgangersbrug over de tunnel van de A9. Deze zou dan komen op de plaats van het huidige tunneltje. Omdat de tunnel hier straks steil is, kan er geen fietspad komen. Het probleem zijn de kosten van 900.000 euro.

Een punt van aandacht voor Rijkswaterstaat is het toenemende voetgangersverkeer over de Kromwijkdreef (de weg langs het tankstation). Dis is een illegale maar veel gebruikte route naar de Gaasperplas, want: de kortste voor veel bewoners van de K-buurt. Omdat twee tunnels onder de A9 zijn afgesloten en de doorgang bij Kelbergen ook een tijd geblokkeerd was, nemen velen deze route. Het zou mooi zijn als hier een officieel voetpad kwam.

Zie de website van RWS over het hele project. Foto: Marcel van RWS in de keet; het tunneltje vanaf de Loosdrechtdreef gezien.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *