Aanleg hulpbrug Gooiseweg

EEN HULPBRUG is de oplossing om tijdens de bouw van de Gaasperdammertunnel de Gooiseweg te kunnen blijven gebruiken. De  kruising van de Gooiseweg met de A9 moet daarvoor aangepast worden. Die hulpbrug is voor auto- en vrachtverkeer.
Daarnaast worden de noordelijke en zuidelijke op- en afritten aangepast. In november starten de werkzaamheden in 4 fases.

gooiseweg_a9De werkzaamheden aan de kruising worden in vier stappen uitgevoerd. In alle stappen wordt ook ’s nachts gewerkt. De verkeerssituatie verschilt per stap. Klik op de data hieronder en bekijk de kaarten met uitleg voor een gedetailleerde beschrijving van de werkzaamheden.

Stap 1: 26 oktober t/m 09 november
Stap 2: 09 november t/m 20 november
Stap 3: 20 november t/m 23 november
Stap 4: 23 november t/m 27 november

Wanneer de grootste hinder?

Werkzaamheden als deze geven veel hinder voor de omgeving. IXAS realiseert zich dat. De werkzaamheden die in de komende periode de meeste hinder geven zijn:
– de nachtwerkzaamheden van maandagavond 26/10 tot zaterdagochtend 31/10. IXAS asfalteert de tijdelijke, noordelijke oprit S112 en brengt de belijning aan.
In de nacht van 1/11 op 2/11 wordt alleen gewerkt als de werkzaamheden op 31/10 niet klaar komen. De werkzaamheden geven naar verwachting matige hinder.
– over de werkzaamheden daarna later meer.
Nu al alles weten? Bekijk het overzicht van IXAS.

Waarom ‘s nachts?

IXAS werkt veel ’s nachts aan en rondom de Gooiseweg. Dat is belastend voor omwonenden. Voor sommige werkzaamheden moeten rijstroken afgesloten worden op de A9. Dit mag alleen ’s nachts. De werkzaamheden aan de zuidelijke op- en afrit gaan dag en nacht door om de duur van de afsluiting zo beperkt mogelijk te houden.
Ook zijn er ’s nachts werkzaamheden waarbij de nieuwe op- en afritten aangesloten worden op de Gooiseweg en de A9. Ook dit moet ’s nachts omdat er rijstrookafsluitingen op zowel de A9 als op de Gooiseweg voor nodig zijn.

Welke maatregelen neemt IXAS?

De werkzaamheden aan de A9 geven over een langere periode hinder voor de omgeving. Daar waar mogelijk neemt IXAS maatregelen om de hinder te verkleinen. De werkzaamheden aan de kruising A9-Gooiseweg die meer hinder geven worden overdag uitgevoerd.
Er worden ‘s nachts geen materialen aangevoerd. Bij nachtwerkzaamheden gebeurt dat de dag ervoor. Funderingswerkzaamheden worden alleen overdag uitgevoerd.
Er rijdt continu een veegwagen rond om stofvorming zoveel als mogelijk te voorkomen.

Bron: IXAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *