Zwaar verkeer op Bijlmerweide

De Bijlmerweide is een prachtig groengebied geworden waarvan de eilanden met nieuwe smalle en brede bruggen aan elkaar zijn verbonden. Helaas worden die brede bruggen aan weerszijden ontsierd door grote verbodsborden voor VOERTUIGEN zwaarder dan 5 ton. En dat is vreemd als je bedenkt dat de hele Bijlmerweide een VOETGANGERSGEBIED is dat slechts door een aantal fietspaden wordt doorkruist. De vraag komt op: wie bedenkt zoiets?

[nggallery id=116]

Onderhoudsvoertuigen moeten er toch kunnen komen?
Goed, zul je denken, straks moeten ook (onderhouds)voertuigen – in opdracht van stadsdeel Zuidoost – over die bruggen en dan is het handig voor de chauffeur om te weten dat zijn wagen niet zwaarder mag zijn dan 5 ton. Echter, de enige voertuigen die op de (eilanden van de) Bijlmerweide rijden, doen dat in opdracht van ditzelfde stadsdeel. Als opdrachtgever is het toch een kleine moeite van de uitvoerder(s) te eisen dat deze niet met auto’s zwaarder dan 5 ton dit gebied ingaan.

Als het dan toch moet: eentje!
Ook het áántal borden is opmerkelijk. Voertuigen kunnen slechts vanaf één kant een eiland/de eilanden op. Dus als je dan toch een bord wilt plaatsen, volstaat één verbodsbord. De auto’s moeten namelijk langs dezelfde route terugkeren. En mocht een chauffeur met een zwaarder voertuig dan die 5 ton bij terugkeer ineens merken dat hij het eerste bord gemist heeft, zal hij zeker niet stoppen voor die brug om een takelwagen te bellen om zijn te zware voertuig van het eiland te hijsen.

Kortom, mocht er toch een gegronde reden zijn zo’n verbodsbord te plaatsen, dan is één exemplaar meer dan voldoende.

 

 

Eén reactie op “Zwaar verkeer op Bijlmerweide”

  1. Wat en gezeur over een bord. De borden zijn inderdaad bedoelt voor het werkverkeer in het park.Het kan ook zo zijn dat het werk wordt uitbesteed en dat is het goed dat de borden aangeven hoe zwaar de voertuigen mogen zijn.

    Laten wij ons beter druk maken hoe het vuil opgeruimd wordt langs de oevers. Er blijft nu veel vuil liggen in de kommetjes wat natuurlijk te verwachten was.

    eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *