Zuidoost Zaait op zaterdag 22 april bij Elixer

Op zaterdag 22 april organiseert Elixer in samenwerking met Natuur voor Kinderen de vierde editie van de jaarlijkse Tuindersdag in Amsterdam Zuidoost. Dit jaar is het thema: Zuidoost Zaait. Op deze dag kan iedereen, jong en oud, genieten van een inspirerende dag vol workshops, masterclasses, muziek en film. Het evenement vindt plaats van 12:30 tot 19:00 uur. Het gehele programma is gratis toegankelijk.
Het hoogtepunt van de dag zijn de diverse zaaiworkshops en masterclasses. Tussen 14:00 en 17:00 uur kun je bijvoorbeeld je eigen zaadbommen maken, een zaaiplan ontwikkelen, zaaizakjes maken, groentes bakken in klei en hangende plantenbakken bouwen en inzaaien.
Daarnaast is er de hele dag door een Bodemmonster Audiotour; over de wondere wereld van de bodem. Meester Kees van de Amsterdamse Schooltuin en Groenplatvorm Zuidoost delen gratis zaden uit en wij geven gratis tuinaarde weg. Kom op tijd en vul je emmer of kruiwagen met gratis tuinaarde voor je moestuin of op het balkon. Let op: op = op.
BijGein komt langs met een kraampje.
Het programma wordt afgesloten met muziek van Amsterdamse bodem, een veganistische daghap van stadsgroentes gebakken in klei en er is een filmvertoning in de Bijlmerbios in thema.
Het evenement wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost. Het programma wordt nog uitgebreid dus houdt de social media van Elixer goed in de gaten.
Programma tijden:
12:30: Filmvertoning: Onder het Maaiveld
Vanaf 12:30: Bodemmonster audiotour
Vanaf 12:30: Gratis tuinaarde en zaden
Vanaf 12:30: Kraampjes met zaden en meer
14:00 & 16:00: Workshop zaaiplan maken
14:30 & 15:30: Workshop zaadbommen maken (4+)
14:00 – 16:00 DIY: Zaaizakjes maken (4+)
14:00 – 17:00 Masterclass: Groentes bakken in klei
14:00 – 17:00 Masterclass: Hangende plantenbak maken en inzaaien met planten.
15:30 & 16:30 Muziek van Amsterdamse Bodem
17:30 Filmvertoning Onder het Maaiveld
Net als voorgaande jaren komen de Jonge Reporters weer langs om samen met kinderen en jongeren een reportage te maken van deze dag.
Het programma is in samenwerking met:
De Bijlmerbios
G-buurt Moving Forward
Groenplatvorm Zuidoost
Meester Kees van de Schooltuinen
Madelon Timmers
Angel Eve
Tuinen van Hartstocht
Lola Buitenpost
BijGein
Houtbewerken met Nana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *