Yes! Eindelijk gaat het Jeugdcentrum open!

Op vrijdag 21 januari 2022 om 15:00 uur opent Swazoom Welzijn in Amsterdam Zuidoost de deuren van het eerste Tijdelijk Jeugdcentrum Kraaiennest. Tijdens de opening wordt eindelijk de naam van het jeugdcentrum bekendgemaakt!.

Tijdens de opening zullen verschillende portefeuillehouders van het stadsdeel en diverse samenwerkingspartners spreken. Mochten er geen COVID-19 versoepelingen komen, dan zal de opening in een aangepaste vorm plaatsvinden.

Het Jeugdcentrum zal voor de komende jaren tijdelijk fungeren als kweekvijver voor onder anderen de jonge creatieveling, ondernemer, toekomstige leider, CEO, muzikant en natuurlijk de jongeren die zichzelf willen ontwikkelen. Het jeugdcentrum is tot stand gekomen door een grote behoefte van de jeugd die op zoek is naar een plek waar zij hun talenten en skills verder kunnen ontwikkelen. Er is naar de jongeren geluisterd.

Dans, muziek, cultuur, huiswerkklassen etcetera
Het nieuwe jeugdcentrum zal onder andere een plek zijn voor dans, muziek, cultuur, huiswerklassen, ondernemen, debatteren en kooklessen. Naast de vaste programmering is de jeugd vrij om zelf een activiteit te organiseren in het jeugdcentrum.

De gevel van het jeugdcentrum is ontworpen door Urban kunstenares AIrich uit Amsterdam Zuidoost. Een groep jongeren heeft tijdens het participatieoverleg unaniem voor haar gekozen vanwege haar eigenzinnige en inspirerende stijl. Voor het ontwerp van het interieur is de keuze gevallen op Jamahl, opkomende interieurdesigner uit Zuidoost.

Het bijzondere van het jeugdcentrum is dat deze tot stand is gekomen door en voor de jeugd, geeft Raoul White (Welzijnsmanager Swazoom Welzijn) aan. Hij citeert; “Het jeugdcentrum is een mooie afspiegeling van hoe onze jeugd in Zuidoost naar de wereld kijkt”. Het jeugdcentrum geeft perspectief en dat is wat wij de jeugd in Amsterdam Zuidoost willen bieden.

Het jongerencentrum was jarenlang een wens van de K-buurt, maar er kwam pas echt vaart in toen jongeren van Hart voor de K-buurt een camera kregen en een video maakten met hun wens https://youtu.be/1q-SD2_2sD0 . Hart voor de Kbuurt heeft daarmee in verKiezingtijd 2018  de politieke wegvoorbereiding gedaan voor het jongerencentrum wat er nu dus is gekomen. Zie ook https://1104enzo.nl/politici-doen-wat-ze-beloven-bouw-jongerencentrum-k-buurt-begonnen/

Het jeugdcentrum is één van de vele projecten die Swazoom Welzijn onder zijn hoede heeft, zo is er ook bijvoorbeeld een samenwerking met Jongerenpunt. Deze samenwerking komt tot uiting in de vorm van een bus (Mobiele Jongeren Informatiepunt) die verschillende buurten in Zuidoost langsgaat en informatie deelt/activiteiten biedt aan belangstellende. Dit jaar zullen ook het jeugdcentrum Anansi aan de Daalwijkdreef en het jeugdcentrum aan de Mijehof geopend worden.

Voor de geïnteresseerden zal de opening via de Instagram account van Swazoom Welzijn –https://www.instagram.com/swazoomwelzijn/– worden gelivestreamd van 14:30 – 17:00 uur. Om de opening via de livestream te volgen hoeft u niet speciaal een Instagram account te hebben.

Contactgegevens
Kruitbergstraat 16, 1104 BB, Amsterdam Zuidoost. Er is op dit moment geen aparte facebookpagina, website, email en telefoonnummer in gebruik voor het jeugdcentrum. Het jeugdcentrum maakt gebruik van de website en social media van Swazoom Welzijn www.swazoom.nl. Swazoom is bezig met de nieuwe website en daar kun je reserveren en info vinden over het jeugdcentrum.  Deze website zal medio februari de lucht in gaan.

Eén reactie op “Yes! Eindelijk gaat het Jeugdcentrum open!”

  1. Ja, eindelijk want het is brood- en broodnodig misschien moeten wij als Amsterdam-Zuidoost een eigen Volwaardig Gemeente te worden in plaatst de Melkkoe van de Gemeente Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *