Week van de veiligheid en verslag halfjaarlijks Platformoverleg

Van 10-14 oktober is de Week van de Veiligheid. Meld uw activiteiten aan HartvoordeKbuurt zodat we een overzicht met de buurt kunnen delen: hartvoordekbuurt@gmail.com Op 6 september werd het halfjaarlijks Veiligheidsplatform 1104 overleg gehouden met een grote diversiteit aan stakeholders en onderwerpen. Hieronder een korte impressie met videootjes van deze bijeenkomst.

Het hele verslag staat online op www.bit.ly/veiligheidsplatform1104 .

SAVE THE DATE: zet alvast de volgende bijeenkomst  in je agenda dinsdag 7 februari 2023 om 1600 uur – 17.30 op Klieverink 73

Naar aanleiding van  deze bijeenkomst, waar het contact gelegd werd, is het onderwerp van de veiligheid en het gewenste plaskruis ingebracht op de bijeenkomst van de drie bestuurders in New Metropolis. Zie hier de inbreng en de reactie https://youtu.be/Yzta4LoWo5g

Straatintimidatie
Claudia Esajas, Zuidoost stadsdeelcommissielid (D66) heeft een motie ingediend over straatintimidatie die zij heeft toegelicht bij het veiligheidsplatform overleg. Er wordt nu gekeken hoe dit kan worden geïmplementeerd in de Kbuurt.
Video: https://youtu.be/6Y2HHoGYHcc

Huiselijk- en ander geweld
Mw Sheela Vyas heeft een platform rond alle vormen van huiselijk geweld bij Venzo waar iedereen welkom is om het onderwerp aan te kaarten. Video: https://youtu.be/YQB9delA-f8

Jeugdcentrum The Bright Side Swazoom
Jongerencentrum Kbuurt the Bright Side is gestart met het doen van allerlei activiteit, er is nu een weekprogramma ook  en een onderzoek naar de welzijn in de buurt.
Video: https://youtu.be/wTL-0EmtD9g

Nieuwe en voor nu enige wijkagent
De wijkagenten die er waren zijn allemaal weg, er is voor nu 1 nieuwe wijkagent die de zaken oppakt. Iedereen wordt opgeroepen te delen dat 17 september er een open dag is bij de politie Flierbosdreef.  Foto: Steve Sloote, de enige wijkagent

Jeugd en veiligheid afpersing
Afpersing bij de jeugd wordt een steeds groter probleem.
Video: https://youtu.be/EaVMxWjXTKo

Evean Henriette Roland Holst, overlast
Het Henriette wordt geplaagd door hangjongeren en buitenlandse daklozen die de buurt onveilig laten voelen. Bewoners willen dat het flatcoaches programma van de 4 torens ook in het Henriette gaat plaatsvinden.

Project flatcoaches
Het Hart voor de Kbuurt project van flatcoaches 4 Ktoren is volgens DeKey een groot succes! Er wordt ingezet dit programma uit te breiden naar het hele jaar ipv alleen in de donkere dagen.

Stand van zaken open riool en plaskruis plein

Een plaskruis onder de metrobaan is nog steeds een grote wens van de mannen van het plein. Het wordt tegengehouden op gronden van veiligheid, die voor hen niet te begrijpen zijn.

 

The New Metropolis Event met nieuwe bestuurders
Er komt een event bij New Metropolis met drie bestuurders waar je gewoon in open dialoog mee kan gaan. De uitnodiging wordt gedaan aan Patrick Comvalius om het onderwerp van het plaskruis daar in te brengen.

Week van de veiligheid

10 tot 14 oktober is er de nationale week van de veiligheid. Iedereen wordt opgeroepen activiteiten te melden bij Jeet van Hart voor de Kbuurt zodat er aandacht aan gegeven kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *