Wat willen we bewaren van garage Kempering?

Op 7 november in de ochtend houdt Imagine IC een schouw van garage Kempering.  De garage wordt gesloopt en in deze schouw wil de erfgoedorganisatie met betrokkenen kijken of er wel/niet iets gespaard moet blijven en waarom. Genoemd zijn bijv. de graffiti. Onder meer de aannemer en een stadsdeelbestuurder zijn er bij.

Wat gespaard wordt komt of terug in de nieuwbouw of wordt toegevoegd aan collecties van erfgoedinstellingen/ musea.  Er is de afgelopen jaren veel tijd besteed aan ideeën/plannen om garage Kempering in stadsdeel Amsterdam Zuidoost te behouden. Uiteindelijk is er door de gemeente Amsterdam besloten de garage te slopen. Dat is onomkeerbaar, maar samen met u wil Imagine IC het traject ingaan om delen van de garage te behouden.

De bedoeling is dat er mogelijk delen van de garage door u – een groep betrokkenen, omwonenden, activisten en erfgoedprofessionals – geselecteerd worden en mogelijk worden opgenomen in de nieuwbouw die er te zijner tijd komt en/of in collecties van erfgoedinstellingen/musea in Amsterdam (Zuidoost).
We hebben dit plan/idee bij De Gemeente Stadsdeel Amsterdam Zuidoost neergelegd en zij ondersteunen dit initiatief. In een later stadium na de schouw willen we met u doorpraten over hoe dit verder vorm zou moeten krijgen.

Donderdag 7 november van 09:30 – 12:30 uur.  We verzamelen in de kerk rechtsonder garage Kempering, Kraaiennest 120, 1104 CH Amsterdam. Graag aanmelden bij: redactie2@imagineic.nl

Lees meer: https://imagineic.nl/projecten/kempering-modern-monument/

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob Alberts
26 oktober 2019 11:47

De komende sloop van deze parkeerarage vind ik nog steeds een misser. De combinatie van het concept World of Food, de shopperhal uit de Amsterdamse Poort en de Heesterveld Hub samen in de Parkeergarage is mijn idee voor dit gebouw. Er liggen van verschillende politieke partijen en bestuurders plannen voor… Lees verder »

Ab de Bakker
Ab de Bakker
27 oktober 2019 10:16

Deze garage is niet de moeite waard om er iets van te bewaren! De garafiti is niet mooi en ook niet aangebrachte toen de garage volop werd gebruikt. In tegendeel, het is eerder uit protest “verfraaid” om aandacht te geven aan het verval. Gemeente, aannemers en investeerders hebben ruimschoots de… Lees verder »