Wandelpaden park gaan open; zonnige Uitzwaaidag

Nu de werkzaamheden op het tunneldak van de Gaasperdammerweg zijn afgerond, kunnen de wandelpaden open. De komende weken gaan de hekken weg die langs de fietspaden staan. Eind oktober zijn alle paden in het park toegankelijk. Zo’n 700 bezoekers bezochten zaterdag 9 oktober de uitzwaaidag in het park op het dak van de Gaasperdammertunnel.

De hele dag waren er verschillende workshops en was er entertainment. Kijk hier voor beeld van de dag. 

Door corona kon er lange tijd geen informatiebijeenkomst meer worden georganiseerd. Contact tussen omwonenden en medewerkers van het project liep vooral via e-mail en telefoon. Het was daarom extra leuk dat het project op deze manier afgesloten kon worden, een echt weerzien tussen medewerkers (van Rijkswaterstaat, IXAS en gemeente Amsterdam) en omwonenden.

De sfeer was de hele dag goed. Alleen de koffie en thee kwam iets later dan gepland, omdat een onderdeel van de stroomvoorziening miste. Gelukkig konden de techneuten van Rijkswaterstaat dit snel oplossen. En toen kon de dag echt beginnen.

Om 10.00 uur begon brassband Brotherhood. Daarna was er nog meer muziek van Steeldrum, mooie gedichten van Melody Moon en een dj draaide de hele dag muziek.

Speciaal voor deze dag was er een kas op het plein naast het Reigersbospad geplaatst. Daar kon je onder andere een workshop thee maken en een workshop olijfolie maken volgen. De dames die de workshops gaven zagen het wel zitten om straks in het park in zo’n kas een plek te maken voor horeca. Naast de kas was er 3×3 basketbal waar vooral kinderen aan meededen. Op het uitkijkpunt bovenop het dienstgebouw kon je een workshop yoga volgen. Sharda Vidya Birtantie vond dit een hele speciale plek om een yogales te geven.

De workshops hadden allemaal een sportief en creatief karakter. Dat komt omdat de plannen die nu voor het park gemaakt worden ook vaak sportief en creatief zijn.

Het verkeer rijdt door nu de tunnel. De voet- en fietspaden zijn aangelegd. De parkbruggen zijn aangesloten op de bestaande paden en de reconstructie van de Huntumdreef en de kruising Langbroekdreef, Loosdrechtdreef en Kromwijkdreef zijn ook klaar.

Het park op het tunneldak is inmiddels ook aangelegd. Als komende winter het plantseizoen begint plant de gemeente Amsterdam de bomen en struiken. Zo wordt er 1650 kilo aan zaadmengsels ingezaaid, komen er 1.850 verschillende bomen en meer dan 28.000 heesters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *