Voedselbos Kantershof bloeit langzaam op

Het Voedselbos Amsterdam Zuidoost (VBAZO) wordt steeds duidelijker zichtbaar, ook in Kantershof. Het is een project waarbij groenstroken en bermen worden verrijkt voor en door bewoners voor meer biodiversiteit. Bewoners ontwerpen, planten en plukken samen de vruchten van voedselbossen in eigen buurt, onder leiding van Urbaniahoeve en in overleg met de gemeente Amsterdam. Kbuurtbewoonster en groendeskundige Renate Nollen van VBAZO/Urbaniahoeve gaf onlangs een rondleiding met uitleg door de buurt aan deelnemers van het bloemenlint (de vrolijke bloemenberm tussen de autoweg en het fietspad) en het greenteam van Kantershof.

Het is een project van langere adem en een kwestie van aldoende leert men. Zo moet het nieuwe maaibeleid (niet alles overal kort maaien zodat er bloemen en kruiden kunnen groeien) goed afgestemd en uitgelegd worden met de gemeente en de uitvoerders. Sommige bewoners waren zelf al begonnen met toestemming van de gemeente, zoals hier, een stukje voedselbos achter de huisnummers 1 t/m 8. De plantenbakken regelen ze zelf en de rest doen ze met ondersteuning en advies van Renate.  Hier is ook het gras gemaaid met een soort boomcirkel van hoger gras en bloemen eromheen.    

Hieronder de strook langs het fietspad achter de huisnummers 197 t/m 204. Deze strook wordt helemaal aangestuurd door Renate. Hier zijn helaas perenboompjes vernield. Die worden in het najaar opnieuw geplant met stokken eromheen zoals de gemeente dat doet, voor de herkenbaarheid. Voor meer informatie ga naar de Facebook pagina of de website van VBAZO.

Je bent van harte welkom om mee te denken en doen! Als je in de tussentijd vragen hebt of langs wilt komen om de sfeer te proeven of meedoen, graag! Stuur een mail aan info@vbazo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *