Van Zuidoost naar Zuid-Afrika…

Sommige buurtbewoners kennen Randall Maarman nog wel, de vrolijke en actieve buurtambassadeur van Laag Kouwenoord/Karspelhof.  Drie jaar geleden is hij met vrouw Ineke en hun drie kinderen naar Zuid-Afrika vertrokken. Hoofddoel was en is om een bijdrage te leveren aan Zuid-Afrika, voor mensen uit minder bevoorrechte omstandigheden.  Hij stuurt ons een mail met het volgende verslag over de stand van zaken:

‘Van ons spaargeld konden we een stuk land kopen (klik hier voor een filmpje van ons land bij aanvang), met een heel eenvoudig verblijf er op. We hebben zonnepanelen gekocht, regenwater opgevangen en de pomp bij de rivier gemaakt om in water te voorzien. We konden 9 maanden voorzien in ons levensonderhoud met ons spaargeld. Dus onze eerste ambitie was om inkomen te genereren voor we door ons spaargeld zouden zijn. Dat is gelukt! Gaandeweg kreeg Randall steeds meer werk bij ‘community ontwikkelingsprojecten’. Ons doel om iets terug te geven aan de gemeenschap waar Randall is opgegroeid hebben we bereikt. Randall maakt elke dag verschil in het leven van mensen, hij heeft I Protect Me naar Port Elizabeth gebracht (klik hierhier voor een filmpje wat I Protect Me doet). Daarnaast geeft hij een computer training aan mensen met een beperking om hun arbeidsperspectief te vergroten. Verder is hij betrokken bij business training om mensen toe te rusten om hun eigen inkomen te verwerven met het opzetten van een eigen bedrijf(je). Voor dit werk ontvangt hij een vrijwilligersvergoeding.  Dit dekt onze uitgaven voor levensonderhoud en we gebruiken een deel om een huis te bouwen. Na drie jaar basic en minimalistisch te wonen, hebben we behoefte aan een badkamer met douche, een keuken met stromend water en een eigen slaapkamer… Dus zijn we begonnen met het bouwen van een zandzak huis. Dit is milieuvriendelijk, kosten efficiënt en creëert werkgelegenheid. Klik hier voor een filmpje van het huis.

De kinderen en wijzelf hebben ons plekje gevonden. We hebben nieuwe vrienden gemaakt, genieten van de natuur en dieren om ons heen. Deze week zijn onze tweede drieling geitjes geboren! Bijzonder en mooi om mee te mogen maken. We hebben soms ook te maken met tegenslag, de waterpomp gaat af en toe stuk, auto’s die al meer dan een half jaar stuk zijn o.a. door oplichters en een trage dienstverlening… Worden we daar moe van? Ja behoorlijk. Vrienden zeiden tegen ons waarom vragen jullie geen hulp om een auto te kopen die niet elke maand stuk gaat? Voor dit half jaar hadden we elke maand wel een keer pech met de auto en reparatiekosten.

Om dit werk te kunnen blijven doen heeft Randall vervoer nodig. Op dit moment is onze gerepareerde auto weer terug bij de monteur omdat een ander onderdeel het begaf… We lenen de auto van een vriend al voor langere tijd. Ook die auto moeten we met enige regelmaat aanduwen omdat hij niet start. Openbaar vervoer is  een uur lopen… Dus alleen een noodoplossing als het echt niet anders kan.

Dus mocht je mensen kennen die Zuid-Afrika een warm hart toedragen, graag een bijdrage willen leveren aan het bieden van toekomstperspectief voor kansarme kinderen en jongeren, overweeg om dit bericht door te sturen aan hun en/of een gift om ons in staat te stellen om een betrouwbare auto te kopen.

Met vriendelijke groet, 

Randall & Ineke Maarman

E: randallmaarman@gmail.com | inekemaarman@gmail.com

Postal: P.O.Box 223 Hunters Retreat PE 6017 EC South Africa

Banking details:  NL 46 RABO 0304190063 t.a.v. RR MAARMAN

IPM Website: https://iprotectmesouthafrica.org

https://www.facebook.com/IProtectMe/

https://www.facebook.com/Tortoise-valley-620505718129465/

Eén reactie op “Van Zuidoost naar Zuid-Afrika…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *