Teken de petitie voor geld tegen het geweld !

Na de recente demonstratie ”Stop The Violence’‘ starten bewoners in Zuidoost nu een petitie voor meer geld tegen het geweld;

https://www.petities.nl/petitions/nu-geld-voor-masterplan-zuidoost

(Vergeet niet te reageren op de bevestigings-email je krijgt na tekenen)

 De afgelopen weken rolde er weer een golf van geweld door Zuidoost. Maandag 11 mei werd een peuter van 2 geraakt door een rondvliegende kogel bij Metrostation Kraaiennest. De dag erna was er een schietpartij bij Flat Klieverink. Kinderen van 12 worden geconfronteerd met messen en pistolen. Dit moet stoppen !

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om een plan van aanpak voor Zuidoost op te stellen om dit geweld vanaf de basis structureel te aan te pakken; Masterplan Zuidoost. Een plan met een focus op een samenhangende aanpak van de problematiek; met onderwijs, veiligheid, wonen, werkgelegenheid en meer.  Een meerjarig plan van 450 miljoen. Daarvan is tot nu toe nog echter nog maar 7,5 miljoen toegezegd (door de gemeente Amsterdam).

Dat bedrag staat in schril contrast met de 1160 miljoen euro die de recent geopende Gaasperdammertunnel mocht kosten die dwars door Zuidoost loopt.

Bewoners zijn het zat. 

 ‘’Als er wel 1160 miljoen naar auto-infrastructuur in onze buurt gaat, waarom is er dan maar 7,5 miljoen voor sociale infrastructuur? Er moet nu structureel meer geld komen voor de mensen van Zuidoost. Anders blijven we iedere keer rondjes lopen in stille of lawaai tochten terwijl onze zoons en dochters ondertussen het loodje leggen. Investeer nu in Zuidoost !’’

De petitie vraagt de nieuwe regering substantieel extra geld te investeren in Zuidoost. De kabinetsformatie vindt nu plaats. De petitie vraagt van de 450 miljoen in ieder geval alvast de helft van het plan, dus 225 miljoen, toe te zeggen en vast te leggen voor de komende tien jaar. 

De petitie wordt uitgevoerd in een brede samenwerking van organisaties in Zuidoost, die samen met hun achterban al jaren aan de slag zijn om Zuidoost samen beter te maken. Maar het is nu de tijd daar ook echt geld voor te reserveren en in te investeren. ‘’Er zijn altijd kanttekeningen te maken op zo’n plan, maar voor nu is dit het beste wat we hebben om de problematiek echt aan te pakken.’’ 

De petitie staat online op www.petities.nl via https://www.petities.nl/petitions/nu-geld-voor-masterplan-zuidoost en kan ook ook gevonden worden door de link www.bit.ly/petitiezuidoost . Diverse organisaties in Zuidoost zullen ook handmatige petitie vellen laten rondgaan. Er is een breed scala aan organisaties, van welzijnsorganisaties tot bedrijven tot Kerken en Moskee en media, die hebben aangeboden te helpen met deze petitie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *