Stel je voor…een Voedselbos in Kantershof

Misschien hebt u ze al gezien: de posters om de bomen in Kantershof? Leden van Voedselbos Amsterdam Zuidoost (VBAZO) uit de wijk hebben ze opgehangen. Deze groep wil een verrijking van openbaar groen voor bewoners en biodiversiteit. Bewoners ontwerpen, planten en plukken samen de vruchten van voedselbossen in eigen buurt.

Samen met bewoners wil VBAZO het openbaar groen transformeren naar gezonde, mooie en duurzame ecosystemen door heel Zuidoost. In tegenstelling tot andere voedselbossen in Nederland (dan wel op het platteland of in de stad), wordt VBAZO niet één begrensde plek, maar een beheerde ecologische zone die zich in stukjes en beetjes uitspreidt over 45 hectare binnen de bestaande groene openbare ruimte in de K- buurt.

Het Voedselbos Amsterdam Zuidoost sluit aan bij en versterkt de bestaande ecologische hoofdstructuur en neemt bestaande landschaps-architectonische eigenschappen van het gebied in acht. Het versterkt de positieve impact van de bestaande beplante lagen op de gekozen locatie(s), door mens en dier eetbare productie en regenwater en koolstofberging. Momenteel zijn er twee lagen in de openbare groene ruimte, hoge bomen en gras en soms een struik of heg.

Het hoofddoel is om een samenhangend en esthetisch ecosysteem bestaande uit zeven lagen te ontwikkelen. De VBAZO – praktijkgemeenschap is al begonnen deze lagen binnen het voedselbos gebied te beplanten. Soms lijkt het of deze lagen onzichtbaar zijn, maar als je het weet goed te kijken, zie je de lagen wél.

Als er Kantershoffers of bewoners van de K-buurt zijn die meer informatie over willen hebben kunnen zij contact opnemen met VBAZO via de Facebookpagina

 

 

 

 

7 reacties op “Stel je voor…een Voedselbos in Kantershof”

 1. Wat een onzin het is prachtig zo als het is iets meer onderhoud plegen zou wensrlijk zijn. Ook mooie oude bomen.

 2. Initiatief is leuk, maar waarom het landschap vervuilen met die afschuwelijk lelijk idioot grote posters! Geen gezicht, en daarnaast hangen er al een aantal los ook. Worden de posters weer opgehaald?

  1. Super initiatief. Het is naar mijn idee al een vrij mooi park, goed onderhouden. Maar de natuur ligt onder vuur, dus alle compensatie is meer dan welkom!!!

 3. Voor meer info kan er contact gezocht worden met vbazo. Klachten over de duurzame hergebruikte papieren banners kunnen ook bij vbazo gemeld worden.

  De contactgegevens staan onderaan het artikel.
  Maar zijn ook duidelijk leesbaar op de banners te vinden.

  Duurzame groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *