Speel- en sporttuinen K-buurt momentum

Vanochtend hadden we overleg met de afdeling ‘’sport, speel en beweeg voorzieningen ontwikkelen in de openbare ruimte’’ zeg maar de speel- en sporttuinen afdeling van de gemeente, omdat er verschillende wensen nog op de lijst staan van de K-buurt na de upgrade die we samen met de gemeente hebben gedaan in het ontwikkel-je-buurt traject

#1 bij het nieuwe speeltuintje  Kantershof/laag Kouwenoord een extra pad  ivm de toegankelijkheid. Dit is aangelegd.

#2 De speeltuin tussen Nw Kempering en Laag Kralenbeek, waar destijds 150 handtekeningen voor waren opgehaald, wordt opgeknapt. We brachten dat destijds in bij de Kmidden cocreatie overleggen. We hebben gedaan gekregen dat het niet hoeft te wachten op de Kmidden traject bouw. Er zal deze zomer een participatie traject gaan plaatsvinden met de omwonenden/betrokken over de upgrade. Er kan breder gedacht worden dan alleen de plek waar nu het hek omheen zit. Wil de buurt een jeu-de-boules baan bijvoorbeeld?  Stadsdeel gaat participatietraject inrichten, denk ergens eind april/mei aanvang. Communicatie volgt.

#3 Er zijn extra gelden vrijgemaakt om de speeltuin  ‘’in de kom van Kikkenstein / achterkant Kruitberg’’ een uplift te geven. Dat project was ook nog onderdeel van ‘’ontwikkel-je-buurt’’ maar niet cf de wensen , oa een afdak, van de grond gekomen. Dat is mede omdat het in beschermd stadsgezicht is. Wat niet wil zeggen dat er niets kan, alleen moet wat je daar doet geen afbreuk doen aan het beschermd stadsgezicht. Om alles bij elkaar te brengen en te zorgen dat iedereen zijn/haar wensen daarin kwijt kan, komt ook daar een participatietraject voor, hopelijk ook eind april/mei ergens aanvang. Communicatie volgt.

#4 Voor de atletiekbaan is een opknapbeurt aangevraagd. Dat moet nog akkoord krijgen.

#5 Vorig jaar is een speeltoestel in de net opgeknapte centrale speeltuin Fort Kraaiennest afgevoerd omdat het toestel onveilig was. We hopen op een snelle plaatsing van een ander, wel veilig,  toestel voor dezelfde leeftijdsgroep. Dat moet nog akkoord krijgen.

#6 30 april is er feestelijke inwijding van de schommel  Koningshoef  van het ontwikkel-je-buurt traject.  Event 30 april wordt door de buurtambassadeurs Koningshoef geregeld.

#7 30 April is er aansluitend de opening van het speeltuin Seizoen Centrale Speeltuin Fort Kraaiennest, met ook start van  het voorleesseizoen

#8 voor de feestelijke opening van de upgrade van Speeltuin in Kemminkhorstweg (https://1104enzo.nl/schommel-bij-speeltuin-kortvoort/ ) vanuit het ontwikkel-je-buurt traject volgt nog een datum.

#9 Er zijn prachtige plannen om de schoolpleinen van Onze wereld, Blauwe Lijn en Crescendo een opknapbeurt te geven. Ook het veilig afzetten van de kinderen, zebrapad etc. De actieve bewonersgroep van MiOso met veel hart voor de K-buurt, zetten zich hier voor in. Als Hart voor de Kbuurt zetten we Koningsdag K-buurt 27 april helemaal in het teken van deze benefiet actie SAVE THE DATE. het wordt werkelijk fantastisch, o.a. Tranga Rugie komt!

 

Wil je meer weten, kom dan maandag 11 april (=11-04)!) naar 1104 dag in het Altra College, daar zal over de plannen verteld worden! 

inloop 15:30

Aanvang toer Altra College 16:00

Aanvang buurtpitches 17:00

https://1104enzo.nl/1104-dag-dit-jaar-in-kortvoort-bij-altra-college-iedereen-welkom/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *