Schildering Valentine Efiong aan Kruitberg wordt opgeknapt: doe mee!

De Bijlmer kunstenaar Valentine Efiong is een jaar geleden overleden en graffiti artiest Mick la Rock is al heel lang bezig met Rochdale en Open Ateliers Zuidoost om zijn werk op de voet van Kruitberg een nieuwe ‘shine’ te geven. Deze wens komt nu deels uit: Rochdale trekt geld uit om één vleugel van de schildering op de flat te restaureren. Het is niet het hele werk, maar Mick is blij met wat er nu mogelijk is. Van 31 augustus t/m 2 september (woe, do, vrij) gaat ze aan de slag om de delen aan de kant van ingang Rood aan te pakken.
Mick: “Dat is een droom van me die ik al jaren heb om Valentine te eren. Want het werk uit 1996 is oud en vies geworden en omdat hij heel veel voor mij heeft betekend toen ik net in Bijlmer kwam wonen. Maar ik ga natuurlijk niet zonder zijn familie aan de slag en heb daarom zijn kinderen en kleinkinderen uitgenodigd om met mij een deel van Valentine’s werk opnieuw te schilderen. Waarbij we de laatste dag feestelijk afsluiten in nagedachtenis aan Valentine Efiong. Hij maakte destijds het werk samen met de flatbewoners. In zijn nagedachtenis wil ik dat ook doen. Zij worden nu door Rochdale uitgenodigd om ook een handje mee te helpen net als toen. Komen jullie ook?’
De schildering is op de voet van de flat, in het parkeergedeelte, en is niet (meer) toegankelijk voor niet-flatbewoners.
Foto’s: Carolyn Muntz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *