Samen een betere K-buurt gebouwd

Gister was de afsluiting van het Project ‘’ontwikkel-je-buurt’’ wat in 2017 begon met een lobby om ontwikkelbuurt te worden, en waarmee in 2018 610.000 euro beschikbaar kwam voor fysieke verbeteringen van de K-buurt, wat velen samen hebben opgepakt.

De buurt is er op vele fronten beter van geworden, 5 speeltuinen voor kinderen zijn er gekomen of verbeterd, bankjes op seniorenhoogte, verlichting erbij, grati sfietspomp bij het metrostation, het Pride Pad en een zebrapad, bebording, skateparkje, Anti wegwaaibanden bij grofvuilplaatsen en veel veel meer.

Dank voor de goede samenwerking met het ambtelijk team van Harry Wien; Jules, Onno, Jon, Aeola , Cherl, Catrinus en vele anderen. Ook !WOON bedankt die in het begin zo enorm geholpen heeft dat het project überhaupt van de grond kwam en dat de participatie door de buurt zelf ter hand genomen kon worden, wat ook de buurt zelforganisatie weer versterkt heeft. En Bestuurder Dirk de Jager voor al zijn support.

De foto’s hier zijn maar een  klein deel van de projecten. Het hele ontwikkel-je-buurt traject staat beschreven en kan worden terug gezien op https://1104enzo.nl/category/actueel/ontwikkel-je-buurt/ , als buurtwebsite zelf ook een mooi overblijfsel van dit traject. Een aantal projecten staan nog in uitvoering. Daarover volgt bericht zodra uitgevoerd.

Hart voor de K-buurt

Eén reactie op “Samen een betere K-buurt gebouwd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *