Ren de allerlaatst keer door de tunnel

Het is nog één keer mogelijk: hardlopen door de Gaasperdammertunnel. Voordat de tunnel opengaat voor verkeer, kun je tijdens het festival ‘De allerlaatste keer’ op 18 april meedoen aan de Gaasperdammertunnelrun. Voor elke leeftijd is er een geschikte afstand en je kunt je nu inschrijven.
Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 10 kilometer, 7 kilometer en voor de jeugd is er een afstand van 2 kilometer. Inschrijven kan via www.gaasperdammertunnelrun.nl en is mogelijk tot 16 april 18.00 uur.

Locatie
De start van de Gaasperdammertunnelrun vindt plaats bij de westelijke tunnelingang. Poort 15 is de ingang van het bouwterrein aan de Karspeldreef. De locatie is goed te bereiken met de fiets en het openbaar vervoer:

Komt u met de fiets, dan kunt u via het Bullewijkpad de poort bereiken. De poort ligt direct naast metrostation Bullewijk. De fiets parkeert u in de fietsenstalling. Metrostation Bullewijk ligt naast de poort. Neem op het station uitgang Bullewijkpad en ga onderaan de trap rechtsaf, de poort is direct links. Er is beperkte parkeergelegenheid in de omgeving van bouwterrein.

Festival
Eind oktober vroeg Rijkswaterstaat de omwonenden van de Gaasperdammetunnel suggesties voor het festival ‘De allerlaatste keer’. Dat is het moment dat u nog een keer de tunnel in kan, voordat de twee buizen opengaan voor verkeer richting knooppunt Holendrecht. Hardlopen door de tunnel was een verzoek dat meerdere keren voorbijkwam. Daar hebben we dus gehoor aan gegeven. De allerlaatste keer publiek in de Gaasperdammertunnel staat gepland op zaterdag 18 april.

Tunnel open voor verkeer
Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS werkten afgelopen jaren aan de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg. Een belangrijk onderdeel is de bouw van de drie kilometer lange Gaasperdammertunnel. De twee buizen voor verkeer richting knooppunt Holendrecht gaan dit voorjaar open. Enkele maanden later volgen de twee buizen voor verkeer richting knooppunt Diemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *