Protestmars in Zuidoost tegen geweld

Kerkgemeenschap Victory Outreach organiseert vrijdag 2 augustus een protestmars tegen het aanhoudende geweld, met name schietpartijen, in de openbare ruimte. Vanaf het Cultureel Educatief Centrum op de Bijlmerdreef gaat de tocht om 20.00 uur richting metrostation Kraaiennest. Onder andere Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter van Zuidoost, zal een toespraak houden.

Meerdere organisaties, waaronder verschillende kerkgemeenschappen en de politie, zouden hebben toegezegd mee te lopen. Vorig weekend werd bij metrostation Kraaiennest crimineel Inchomar Balentien geliquideerd.

Don Ceder, fractievoorzitter van de ChristenUnie, lid van Victory Outreach, en werkzaam in Zuidoost, is vanuit het buitenland betrokken bij de organisatie van de mars. Hij roept ‘de jongeren in de drugshandel, handhavers, burgemeester en wethouders en de hele stad’ op het geweld te stoppen. “We willen een verandering zien: dat de oorzaken worden aanpakt en we vroegtijdig jongeren en ouders ondersteunen die in een wereld van pijn en leed gezogen dreigen te worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *