Praten over sexting, exposing en de gevolgen…

Op donderdag 25 maart is er vanuit De Balie Live Journalism om 18.30 uur een gesprek  over online sexting, exposing en de gevolgen, met o.a. Tofik Dibi en The Phoenix Sisters. AT5 en De Balie Live Journalism doen de komende maanden onderzoek naar jongeren die slachtoffer zijn geworden van online shaming, met soms verstrekkende gevolgen. Op 13 januari sprong de 13-jarige Desteny van de flat Kouwenoord nadat ze slachtoffer was geworden van online exposing.
Een gesprek met ouders, docenten, hulpverleners en instanties, over wie welke verantwoordelijkheid heeft en hoe dit probleem structureel  aangepakt kan worden in de stad. Wilt u mee praten of uw verhaal delen? Mail naar: livejournalism@debalie.nl

Kijk hier naar het filmpje dat AT5 maakte, onder meer met een gesprek met de moeder van Desteny.  Onlangs is het initiatiefwetsvoorstel integrale suïcidepreventie geagendeerd, dat na de verkiezingsuitslagen en formatie een positief vervolg zal krijgen. Nabestaanden krijgen in het nieuwe preventiebeleid een meer centrale positie, Stichting Zorg en Zelfdoding is een samenwerking aangegaan met Stadsdorp Goud (Gouden Leeuw)  in Amsterdam, er worden gezamenlijk symposia en activiteiten georganiseerd voor en door nabestaanden.
Heb jij hulp nodig? Heb jij vragen over zelfmoord of heb je hulp nodig? Praten of chatten kan (anoniem) via 113.nl, bel 113 of gratis met 0800-0113. Klik hier voor het gesprek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *