Kbuurt werft 250 paar ogen en oren op straat voor veiligheid

De K-buurt gaat vanaf dit weekend 250 penningen-van-waardering uitreiken aan hondenbezitters van de K-buurt om hen op deze manier te bedanken en te stimuleren ogen en oren op straat te zijn. Met de penning komen een aantal tips hoe meldingen te doen van zaken op straat, van kapotte straatlampen tot zwervende winkelkarren, tot verdachte activiteiten.

Het is een van de acties die de K-buurt doet in het kader van een themamaand over Veiligheid.  Met de themamaand over Veiligheid hoopt buurtplatform Hart voor de K-buurt meer buurtbewoners bewust maken wat zij zelf kunnen doen voor Veiligheid. Zo is er een fietsgraveeractie, worden er dagelijks veiligheidstips via social media verspreid, worden flatcoaches voor flats geworven en is er op 16 oktober een speciale veiligheidsmarkt in winkelcentrum de Kameleon.

Veiligheid is een grote issue in de K-buurt. Recent zijn er nog diverse schietincidenten in het nieuws gekomen. Er lopen diverse projecten om de sociale cohesie en de sociale veiligheid te verbeteren. Ook is er het masterplan Zuidoost, wat een lange termijn aanpak voor de veiligheid en leefbaarheid in gang zet. Met deze week wil Hart voor de Kbuurt bewoners laten zien wat bewoners zelf kunnen doen. Veiligheid is van ons allemaal.

Vandaag, vrijdag 8 oktober om 14.00 uur start de thema maand over Veiligheid met een uitreiking aan een aantal hondenbezitter van de eerste hondenbezitter bedank penningen bij buurthuis Bonte Kraai. Tegelijk wordt ook de expositie ‘’buurtveiliger’’ geopend; een overzicht van wat buurtbewoners zelf doen om de buurt veiliger te maken.

De 250 bedank-penningen worden zoveel mogelijk via de diverse bewonerscommissie /wooncomplexen verspreid. Afhalen kan ook bij Hart voor de Kbuurt of bij de dierenwinkel in winkelcentrum Kameleon.

Eén reactie op “Kbuurt werft 250 paar ogen en oren op straat voor veiligheid”

  1. Ja, de school springt in de verdediging en dat is jammer. Als ze samen met ons een plannetje zou kunnen ontwikkelen om het afval beter aan te pakken want er ligt heel veel bij de uitgangen da zou dat beter zijn. Kunnen er niet meer en betere prullebakken neergezet worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *