Oppasmoeders van Kraaiennest gestopt

Dit jaar voorlopig geen toilet en geen ranja in de speeltuin voor de kinderen, geen opgeruimde speelplek en geen toezicht. Het programma ‘’oppasmoeders van kraaiennest’’ is gestopt vanwege de subsidie ontwikkelingen bij Hart voor de Kbuurt en de penibele organisatorische situatie waarin de buurtorganisatie zich daardoor bevindt.

De oppasmoeders van Kraaiennest waren de afgelopen 3 jaar vast onderdeel van de zomer. In paren van 2 werd gezorgd dat de kinderen van Kraaiennest een veilige en schone speelplek konden vinden in de centrale speeltuin Fort Kraaiennest achter het metrostation,  vanaf de opening van het speeltuin seizoen tot het einde in mid september.

Ook was er een programma waarin werd voorgelezen door ouders van de buurt.

Op dit moment bevindt buurtorganisatie Hart voor de Kbuurt zich in zwaar weer.  ( https://1104enzo.nl/hart-voor-de-k-buurt-weer-in-zwaar-weer-voortbestaan-onzeker/)  Het buurtplatform pleit al jaren voor meer continuïteit en stabiliteit, onder andere door in de stad te pleiten voor een zogenaamd buurtplatformrecht met een zogenaamd buurtplatform budget. Dat is echter nog niet gerealiseerd.Op  31 december 2022 stopte de subsidie, welke perikelen inmiddels zoveel tijd en energie kost dat een aantal van de activiteiten voor de buurt eronder lijden.

De buurt hoopt dat er snel structurele oplossingen gevonden worden. Dan kan gekeken worden of en hoe het programma weer opgestart kan worden.

Eén reactie op “Oppasmoeders van Kraaiennest gestopt”

  1. Speelfort Kraaiennest was een initiatief van alle vrouwelijke deelraadsleden in het vorige Millennium. Alle vrouwen in de deelraad ondersteunde dit initiatief. De mannen volgden.
    Ach nu wordt het om zeep geholpen door weerbarstige ambtenaren en politici.

    Mooie woorden alom voor de Kbuurt, maar subsidies ho maar!!!

    Bezorgde groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *