OBA NEXT komt alvast tijdelijk in de K-buurt

De buurt werkt er hard aan dat de nieuw te bouwen OBA Next in de K-buurt komt. Niet alleen dat, op de viering van 1104-dag (juist, op 11 april) maakte de kwartiermaker van OBA Next, Chris Sigaloff, bekend dat hier vanaf de zomer een voorlopige voorziening komt omdat men niet wil wachten op de bouw die mogelijk pas in 2027 of 2028 ergens in Zuidoost begint.

Oorspronkelijk zou de bouw op de Zuidas plaatsvinden, maar een klein jaar geleden zette het stadsbestuur daar een streep door en besloot deze stedelijke voorziening naar Zuidoost te verplaatsen. De hypermoderne OBA Next moet een plek worden waar talentontwikkeling, debat en kennis over nieuwe technologieën centraal staan.

Het Promoteam Kraaiennest van onze jongeren is een energieke lobby gestart richting het stadsbestuur om de K buurt een flinke impuls te geven en Kraaiennest op de kaart te zetten. Zo’n 60 jongeren kwamen afgelopen woensdag naar het stadhuis om drie jongeren te horen vertellen waarom de OBA in Kraaiennest moet komen. De energie die zij uitstraalden, de passie waarmee ze spraken en de liefde die zij hebben voor hun buurt, raakten de bestuurders en de raadsleden.

De jongeren legden in klare taal uit dat de OBA in Kraaiennest moet komen om talenten te kunnen ontwikkelen, om oud en jong te verbinden en om de toekomst in handen te hebben. De actie haalde het Parool: https://www.parool.nl/amsterdam/50-jongeren-uit-k-buurt-trekken-naar-stadhuis-om-plannen-oba-next~b58d331d/

En gisteren, donderdag 13 april, maakte wethouder Marjolein Moorman met stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing en een team ambtenaren een fietstocht door de wijk om de sfeer te proeven en mogelijke locaties te bekijken. Het team poseert voor de indrukwekkende banner aan het metrostation Kraaiennest.

In OBA Next kunnen Amsterdammers zich ontwikkelen op thema’s als betrouwbare informatie, online weerbaarheid en (digitale) nieuwe media: urgente thema’s voor een steeds verder digitaliserende stad. De programma’s van OBA NEXT zijn gevarieerd, laagdrempelig en voor alle Amsterdammers toegankelijk.

Veel is nog in ontwikkeling en onduidelijk, zoals hoe de tijdelijke voorziening eruit ziet en waar deze precies komt.

Eén reactie op “OBA NEXT komt alvast tijdelijk in de K-buurt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *