Nachtwerkzaamheden bij brug over de Gaasp

In de nacht van 11 op 12 augustus werkt IXAS bij de brug over de Gaasp langs de A9. Tussen 22:00 en 05:00 uur slaat een machine buizen onder de A9. Aan de oostkant van de Gaasperdammertunnel brengt IXAS van dinsdag 11 augustus 22:00 uur tot woensdag 12 augustus 05:00 uur zeven buizen aan onder de A9. Door deze buizen worden stroomkabels getrokken voor verkeerssystemen van de snelweg.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de matrixborden die boven de weg hangen. Om de buizen aan te kunnen leggen, graaft IXAS  naast de weg een sleuf. Hierin komt een buis. Het aanbrengen van één buis duurt ongeveer een half uur.

Hinder
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren worden op de A9 twee rijstroken afgesloten voor het verkeer. Dit mag alleen in de nacht als er minder verkeer rijdt, daarom voert IXAS de werkzaamheden in de nacht uit.
Het aanbrengen van de buizen zorgt voor een hamerend geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Door een mantel om de kop van de hamer en door het geluidsscherm langs de afrit van de snelweg, wordt het geluid wat gedempt.
IXAS heeft oordopjes beschikbaar, deze kunnen we bij u langs brengen als u daar prijs op stelt. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar communicatie@ixas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *