Miret: container-adoptant in Nieuw Kempering

Na de container-adoptant van Kleiburg, Liesbeth, is nu de beurt aan Miret uit Nieuw Kempering: ‘Ik ben Miret en ik hou van een schone en opgeruimde buurt. Sinds kort ben ik ‘adoptant’ van de ondergrondse containers in onze wijk. Wij hebben containers voor glas, papier,  plastic en drie containers voor restafval. Ik loop heel geregeld in de buurt rond om zwerfvuil op te ruimen. En ik krijg vaak hele leuke reacties van mensen die mij zien lopen. Toen ik hoorde van het project van de gemeente dat je als burger een ondergrondse container kan adopteren, werd ik meteen enthousiast.

Wat doet een adoptant?
Van de gemeente krijg je een sleutel van de container, een veger met blik, werkhandschoenen, vuilniszakken  en een ring met prikker. De bedoeling is dat je met enige regelmaat kijkt of er afval naast de container is geplaatst. Soms is dat omdat de container vol zit. Dan kun je een speciaal nummer appen en dan wordt de container snel geleegd. Als de container niet vol zit, kun je het afval er zelf in stoppen, zo nodig met de sleutel. Is het echt grofvuil, dan kun je dat ook appen naar dat speciale nummer en dan komen ze het snel ophalen.

Wil je ook een handje helpen om je buurt schoon te houden? Lijkt het je wat om een of meer containers te adopteren? En weet je meer mensen die dat wel zouden willen? Dan kun je contact opnemen met mevrouw Joan Bongsomenggolo, tel 06 28021996 of een mailtje sturen naar j.bongsomenggolo@amsterdam.nl

Zwerfvuil
Als een container adopteren je wat teveel is, maar je wil bijv. wel jouw eigen straat helpen schoonhouden, dan kun je bij de gemeente reiniging in zuidoost gratis een prikker en ring halen. Je kunt hiervoor bellen naar de heer Gabriel van Leeuwen,  tel.nr: 06 13887932. Met elkaar kunnen we een enorm verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *