Meedenken mag over deeltjes van tunneldak

Het park op de tunnel van de A9 is bijna klaar. Eind van dit jaar draagt Rijkswaterstaat het over aan de gemeente. Het park is voor het grootste deel ingericht en beplant, met een voedselbos, lig- en speelplekken en wandelpaden, maar er zijn nog acht parkvelden die de gemeente zelf kan invullen. Deze maand kunt u met de gemeente in gesprek over deze plekken. Hoe zou u deze graag ingevuld zien en welke rol ziet u daarbij misschien voor uzelf? Ook kunt u meedenken over het gebruik én de naam van het park.

Het nieuwe park, voorlopig het Gaasperdammertunnelpark, ligt tussen Gaasperdam en de Bijlmer in en is ongeveer 2 km lang en 65 meter breed. Het is niet één geheel, maar bestaat uit drie delen, bijvoorbeeld de Huntumdreef loopt er dwars doorheen. Hier komt volgens Rijkswaterstaat GEEN zebrapad (!). Het park verbindt het Nelson Mandelapark en het Centraal Park Gaasperdam.
De komende maanden wordt de bodem klaargemaakt voor de aanleg van de beplanting, de paden en de bomen. In het park liggen ook acht parkvelden en twee open ruimtes, bij elkaar zo’n drie à vier hectare, die de gemeente zelf gaat inrichten (zeg 35.000 m2). Alle ruimtes gedeeld door 10 betekent dus zo’n 3500 m2 per veldje. Er is volgens de gemeente van alles mogelijk op deze velden: sporten, ontmoeten, een cultureel podium of bijvoorbeeld stadslandbouw.

Waarover en waar kunt u in gesprek?
Tijdens de bijeenkomsten gaat de gemeente op zoek naar de ‘common ground’. Wat vindt u belangrijk voor het park en hoe ziet dat er dan uit? Het bureau PLYGRND.city organiseert voor de gemeente de participatie. Dat doen zij onder andere met drie online bijeenkomsten, een digitale ontmoetingsplek en 1 op 1 gesprekken op straat (waarbij de coronamaatregelen worden gerespecteerd).

Meedoen aan het gesprek
Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via www.amsterdam.nl/tunnelpark. Daar vindt u meer en recente informatie. De eerste online bijeenkomst is op 12 maart. Vanaf 10 maart staat de container van PLYGRND.city op het Anton de Komplein en kunt u persoonlijk uw stem laten horen. Heeft u nu al vragen, wensen of ideeën, mail ons dan op tunnelpark@amsterdam.nl.

Wat doet de gemeente met uw ideeën?
Uw ideeën voor het park zijn de basis voor het plan. De gemeente neemt deze zoveel mogelijk mee. Het plan wordt eerst voorgelegd aan de stadsdeelcommissie en daarna stelt het college van Burgemeester en Wethouders het plan vast. De verwachting is dat er in het najaar een definitief plan is waarmee we aan de slag kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *