K-torens halen 70% voor verduurzaming

In elk van de 4  Kleuren-torens heeft meer dan 70% van de bewoners ingestemd met het plan voor radicale isolatie samen met een van-het-gas af  verduurzamingsslag door aansluiten op stadswarmte, individueel bemeterd. Dit plan is de afgelopen 1,5 jaar in cocreatie met bewoners gemaakt.

In een verklaring zegt Lieven De Key

de K-Torens gaan we isoleren en gasvrij maken. Dit verbeterplan is samen met de bewoners gemaakt. In de wet
staat dat minimaal 70% van de bewoners akkoord moet gaan met een plan. In alle vier de K-torens is nu meer dan 70% gehaald. Wij willen alle bewoners bedanken die aan de ontwikkeling van het plan en het behalen van deze instemmingen hebben meegeholpen.

Verwachting start zomer 2024: We hebben gekeken bij welke toren we het best kunnen starten met het werk. Dat is de flat Kouwenoord. Als alles goed gaat starten de werkzaamheden daar in de zomer van 2024. Het werk begint buiten de gebouwen door Vattenfall. De planning van de rest volgt.

Er is meer dan een jaar aan het plan gewerkt en er ging uitgebreid onderzoek naar de verschillende mogelijkheid om van het gas af te gaan aan vooraf. Daarin is door Lieven De Key steeds nauw samengewerkt met de bewonerscommissies. Zie ook bijvoorbeeld dit eerdere bericht:  https://1104enzo.nl/de-key-in-gesprek-met-bewoners-k-torens-en-vattenfall-over-van-het-aardgas-af/

De aftrap voor het ophalen van stemmen werd gegeven 15 mei 2023 met een bewonersinformatie avond voor alle bewoners waarin alles werd uitgelegd: https://youtu.be/W_6tjnykwJ0

daarna volgde een periode waarin de stemmen werden opgehaald en nog een bezwaartermijn. Die is inmiddels verlopen zonder gevolgen voor de uitslag.

Met deze actie is een best unieke prestatie geleverd, zie ook nog eens dit artikel in  nul20

(Lees https://nul20.nl/zeshonderd-huishoudens-k-torens-amsterdam-zuidoost-aardgasvrij voor het volledige artikel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *