Krijg tips over beter rondkomen en eet lekker mee

De winter is in aantocht en dat betekent dalende temperaturen. Oftewel dikke truien aandoen en de kachel aanzetten. Maar de boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt nog harder. Voedselbanken krijgen het drukker en drukker. Hoe blijf je warm in deze donkere tijden? En hoe gaan we om met deze uitdagingen? We eten samen een gratis maaltijd en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Op donderdag 13 oktober vertellen diverse organisaties in New Metropolis, waaronder !Woon, over hun werk en hoe ze van betekenis kunnen zijn en delen ze tips en tricks.

Aanvang: 19 uur, adres: Bijlmerplein 876

Onder armoedegrens
Er is een groeiend aantal mensen dat nauwelijks kan rondkomen en waarvoor de rekeningen onbetaalbaar worden. Centraal Planbureau verwacht dat het aantal mensen die leven onder de armoedegrens oploopt tot 8,1%. 700.000 gezinnen kunnen volgens TNO hun gas en licht nu of in de nabije toekomst niet of nauwelijks meer betalen. In 2020 had 19% van de inwoners van Zuidoost te maken met energiearmoede. De energiearmoede treft niet alleen mensen met een laag inkomen, maar ook steeds meer mensen met een middeninkomen.

Gevolgen
Zorgen over het betalen van je rekeningen, boodschappen en onverwachte brieven kunnen veel stress geven. Armoede en niet lekker in je vel zitten versterkt elkaar. Maar je bent niet alleen! Veel initiatieven, organisaties en inwoners willen van betekenis zijn en kijken naar de mensen om die vechten om te overleven. Met een gratis maaltijd, mogelijk gemaakt door Stichting Congada. Klik hier om te reserveren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *