Komend weekeinde Gaasperdammerweg/tunnel dicht

Van vrijdagavond 26 november tot maandagochtend 29 november is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen. Tijdens deze afsluiting krijgt de software van de tunnelsystemen een update en worden testen uitgevoerd.  Omdat de tunnel tijdens de update niet bedienbaar is, is het in verband met de veiligheid verplicht de tunnel te sluiten. Daarnaast voert Rijkswaterstaat (RWS) algemeen onderhoud uit.

Software-update
In het weekend van 26 tot 29 november voert RWS verschillende updates uit voor de software van tunnelinstallaties. Deze zijn nodig voor onderhoud en voor optimalisatie van de bediening van de tunnel. Een update zelf is snel doorgevoerd. Dat kunt u vergelijken met een update van uw telefoon of laptop. Het meeste werk zit in het testen. Als de tunnel dicht is, doen Rijkswaterstaat en IXAS om beurten een test om te kijken of alles in de huidige situatie werkt. Vervolgens voert de partijen de update uit, waarna nog eens uitvoerig getest wordt of alles nog zo werkt als de bedoeling is.

Testen luidsprekers
In het weekend wordt ook de software van de omroepinstallaties aangepast en getest. Omdat de omroeptesten voor hinderlijk geluid in de omgeving zorgen, voeren we ze overdag uit: op zaterdag 27 november tussen 07.00 en 12.00 uur en tussen 16.30 en 18.30 uur. En op zondag 28 november aan het eind van de middag.

Tunnelonderhoud
In de tunnel voeren we verschillende andere onderhoudswerkzaamheden uit aan bijvoorbeeld de verlichting. Buiten de tunnel maaien we de bermen.

Hinder
In het weekend vinden veel werkzaamheden plaats in de tunnel, deze geven geen hinder in de omgeving. Overdag, tussen 07.00 en 19.00 uur werkt RWS ook buiten de tunnel. Dit kan voor wat geluid in de omgeving zorgen. Ook de omroepinstallatie is goed te horen.

Afsluitingen
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de A9 Gaasperdammerweg afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen (zie afbeelding):

De rijbaan richting knooppunt Diemen is afgesloten van vrijdag 26 november 21.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur, de op- en afritten worden vanaf 20.30 uur afgesloten.
De rijbaan richting knooppunt Holendrecht gaat twee uur later dicht en is afgesloten van vrijdag 26 november 23.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur, de op- en afritten worden om 22.30 uur afgesloten. De oprit vanaf S111 Muntbergweg naar de A2 Utrecht en A9 richting Haarlem/Schiphol blijft het hele weekend open.
De verbindingsweg van de A2 uit Amsterdam naar de A9 richting Haarlem/ Schiphol is afgesloten van vrijdag 26 november 21.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur.

Omleidingen
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1/A10/A2 en A4. Verkeer in Amsterdam Zuidoost wordt via verschillende routes omgeleid naar de A1 en de A2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *