K-buurt’s ontwikkel-je-buurt krijgt vorm

Buurtbewoner Jeet Jithabadoer uit Kantershof, hier rechts, in gesprek met mensen van de gemeente die een van de vele projecten van Ontwikkel-Je-Buurt realiseren voor onze K-buurt. Het was in 2018 dat Hart voor de Kbuurt, na een fikse lobby om K-buurt ontwikkelbuurt aangewezen te krijgen, gedaan kreeg dat er een 610.000 euro extra budget vanuit het zogenaamde ”ontwikkelbuurten” geld besteed kon worden in K-buurt voor fysieke verbeteringen.

De buurt nam zelf de participatie ter hand en maakte een lijst van gewenste verbeterprojecten.  Die lijst en het hele dossier staat nog steeds hier op 1104enzo.nl online : https://1104enzo.nl/category/actueel/ontwikkel-je-buurt/

Langzaam worden al deze verbeterwensen nu gerealiseerd. Deze foto laat het leggen van anti-wegwaairandjes  op grofvuilplekken bij de 4 torenflats zien. Jeet zorgt dat ze daar komen te liggen waar ze echt moeten komen te liggen.  De praktijk leert dat je er beter bij kunt zijn want in de uitvoering gaat het  altijd net even anders dan dat je als buurt zou willen.

Eén reactie op “K-buurt’s ontwikkel-je-buurt krijgt vorm”

  1. Wat een goede initiatief! Hopelijk dragen die anti- wegwaairandjes bij aan een schonere buurt, en worden ze dan ook bij de andere k-buurt grofvuil plaatsen gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *