K-buurt gaat los op Koningsdag, met ook inzamelingsactie schoolpleinen

Op woensdag 27 april organiseren bewoners van de K-buurt samen met de scholen Crescendo, De Blauwe Lijn en Onze Wereld een heel speciale Koningsdagactie: een benefietfeest. Vanaf 12:00 uur is iedereen welkom op het schoolplein aan het Klateringpad. Hier wordt een groot feest georganiseerd met allerlei leuke activiteiten, om geld in te zamelen voor twee fantastische nieuwe schoolpleinen voor de 3 scholen; https://1104enzo.nl/nieuwe-groene-schoolpleinen-voor-blauwe-lijn-en-crescendo-en-onze-wereld/https://1104enzo.nl/nieuwe-groene-schoolpleinen-voor-blauwe-lijn-en-crescendo-en-onze-wereld/

Koningsdag in de K-buurt
We bouwen een groot feest, met DJ’s, een exclusief live optreden van ‘Tranga Rugie & The Music Lovers’, en leuke workshops en entertainment voor de kids. Uiteraard is er veel lekker eten en gezelligheid. Ook is er een vrijmarkt rondom het schoolplein waar iedereen uit de buurt een kleedje kan uitgooien en spullen, hapjes of drankjes kan aanbieden of spelletjes en workshops kan organiseren. 

12:30 Bijlmer fanfare

De Bijlmer Fanfare zal de opening om 1300 luister bij zetten  door vanaf 12:30 -13:30 te spelen. Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen en spelen met de Bijlmer Fanfare . (info zie https://bijlmerfanfare.nl )

15:00 Tranga Rugie

Om 15:00 uur zullen Tranga Rugie & The Music Lovers het podium betreden voor een exclusieve live show

17:00 trekking Loterij

Tijdens het feest wordt er ook een loterij georganiseerd. Door het kopen van een lot doet u een financiële bijdrage voor de nieuwe schoolpleinen en maakt u tegelijkertijd kans op spetterende prijzen, waaronder 25, 50 en 100 euro gratis shoppen bij De Kameleon. Denk aan prijzen vanuit lokale ondernemers of hippe kledingpakketten van populaire sportmerken. De hele dag zijn lootjes te koop. Om 17:00 uur wordt de winnaar van de loterij feestelijk bekend gemaakt.

Ook is er een crowdfunding campagne opgezet voor mensen die een vrijwillige donatie willen doen. https://whydonate.nl/fundraising/crowdfunding-nieuw-schoolplein-kortvoort/nl

Het benefietfeest is voor alle leeftijden. Iedereen uit de buurt is welkom en samen maken we het feest!

Iedereen die iets wil aanbieden op de vrijmarkt wordt vriendelijk verzocht zich aan te melden via kdagkbuurt2022@gmail.com zodat ze verzekerd zijn van een plekje.

Inzamelingsactie voor de schoolpleinen

De 3 scholen hebben in 2021 samen met betrokken ouders, kinderen en schoolplein architecten een uitvoerig ontwerp- en ontwikkeltraject afgelegd en een fantastisch plan weten te presenteren met veel groen en uitdaging. Het is ontzettend belangrijk dat onze kinderen zich maximaal kunnen ontplooien. Daar hoort een inspirerend en veilig schoolplein bij waar kinderen tijdens en na schooltijd zich positief en gezond kunnen uiten en ontwikkelen. Bovendien is het een fijne ontmoetings- en speelplek voor kinderen en ouders uit de buurt (na schooltijd).

In de zomer/najaar van dit jaar start de verbouwing. Er komen 2 nieuwe pleinen, een met ruimte voor actie en beweging en een tweede plein voor rust en bezinning. Er komt een balveld, een klimparcours, een skelter circuit, een amfitheater, een grote zandbak met waterpomp, een educatieve groenzone en veel zitgelegenheid. Er zal ook veel ruimte zijn voor buiten-educatie en voorstellingen.

De scholen hebben voor dit project gemeentelijke subsidie binnengehaald, maar dit is niet voldoende voor de uitvoering van alle plannen. Vandaar dit benefietfeest! Dit initiatief  is een mooi voorbeeld van hoe verschillende bewoners en belangengroepen uit de K-buurt elkaar weten te vinden en enthousiast en constructief samenwerken aan een mooiere en veiligere buurt. https://1104enzo.nl/k-buurt-gaat-los-op-koningsdag-met-ook-inzamelingsactie-schoolpleinen/

* Ontwerp nieuwe schoolplein aan de Noordwest kant.

* Schoolplein aan de zuidoost kant waar het Koningsdag feest zal plaatsvinden

* Paden rondom het schoolplein bij nieuwbouw wijk Mi Oso waar de vrijmarkt zal plaatsvinden.

 

QR code om te doneren via https://whydonate.nl/fundraising/crowdfunding-nieuw-schoolplein-kortvoort/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *