K-buurt begint energiebesparing met gratis radiatorfolie

Om mensen met een smalle beurs in de buurt te helpen met hun steeds hogere energierekening heeft buurtplatform Hart voor de K-buurt zich tot doel gesteld om ten minste 1000 radiatorfolie in de buurt geplaatst te krijgen. Deze worden gratis uitgedeeld in de buurt.

De komende maand zal op strategische uren onderaan de liften van de grote flats met veel sociale huurwoningen een tafel worden gezet. Vanaf die tafel krijgen bewoners de radiator folie uitgereikt met aanwijzing hoe ze die kunnen aanbrengen. Ook krijgen ze de mogelijkheid in te tekenen voor een bezoek van de energiecoach van stichting !Woon. Energie coaches van stichting !Woon komen dan op een andere tijd op afspraak langs om samen met de bewoners aan nog meer energiebesparing te werken.

Maandag 22 november vanaf 17:00 uur is de eerste actie om deze distributie uit te proberen in flat Klieverink. Daarna volgen andere flats in de K-buurt.

Met deze actie, in samenwerking met en ondersteund door stichting !Woon, hoopt Hart voor de K-buurt mensen met een smalle beurs te kunnen helpen met besparingen op de kosten van hun energierekening.  Het helpt de energie armoede te bestrijden, de bewoners om warmer te wonen en de planeet te verduurzamen.

De zilverkleurige radiatorfolie breng je eenvoudig aan de achterkant van de verwarming of op de muur achter de verwarming aan, zodat er minder warmte verloren gaat. Radiatorfolie zorgt ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte van de warmtebron wordt gereflecteerd van de achterkant naar de voorkant. Het is een goedkope en snelle energiebesparende maatregel.

Wie niet in een van de flats woont waar de actie plaatsvindt kan toch gratis radiatorfolie ontvangen door contact op te nemen met Stichting !Woon. Kijk daarvoor op www.wooninfo.nl/energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *