House of Bird opent in april

De Vrienden van het Diemerbos melden diverse nieuwtjes:

-Op 1 april 2020 zal Het House of Bird, van de Bird Brewery, openen. Naast het gebouw van de scouting. Een nieuwe horeca-gelegenheid in het Diemerbos met activiteiten voor het bos.

-In het Diemerbos is een nieuw team aan de slag. Acht mensen die vanuit de overheid, met afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk zijn voor achterstallig onderhoud.  Ze zijn dinsdag tot en met vrijdag in het Diemerbos in het veld te vinden.

Info: Kennemerland@staatsbosbeheer.nl.

-Wandelnetwerk Noord-Holland (landelijk) vervangt de Staatsbosbeheer-wandelingen die verouderd zijn en niet meer kloppen. Dit instituut staat in contact met de Vogelwerkgroep, om te voorkomen dat er wandelingen worden uitgezet die de vogels verstoren.

-Op 2 november 2019 is het Natuurwerkdag in het Diemerbos. Er worden weer eieren geteld in de broeihopen van de ringslangen, en er zal ook in het veld gewerkt worden.

-De vrijdagwerkgroep, vrijwilligers die onderhoud plegen in en voor het Diemerbos, komt 1 x per maand samen. Is uitgebreid in die zin, dat er nu elke vrijdag twee dagdelen gewerkt wordt, waar dit eerst maar 1 dagdeel was.

-De hooilandjes worden gemaaid.

-Essentaksterfte. De bomen die een gevaar voor de wandelaars opleveren, doordat ze aangetast zijn door de schimmel van het essenvlieskelkje, worden gerooid. De boomstammen van het gekapte hout mogen door liefhebbers van brandhout gratis worden meegenomen.  Wel zelf zagen en kloven. Je hebt het dus drie keer warm…

-De houten bruggetjes in het oostelijk gedeelte zullen worden gerenoveerd.

-Vanuit Diemen-Noord, van Manege de Eenhoorn, komt een ruiterpad naar het Diemerbos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *