Hospice Amsterdam Zuidoost blijft in de K-buurt 

Na een spannende tijd met de covid-jaren en daarna de opzegging van het huurcontract van het hospice in Kelbergen, breekt nu een zonniger tijd aan. De organisatie mag in het pand in Kelbergen blijven totdat ze hun intrek kunnen nemen in het nieuwe seniorencomplex wat tussen flat Kouwenoord en Koornhorst gebouwd gaat worden.

Ongelooflijk blij zijn zij met die toezegging! Nu kunnen zij zich richten op de toekomst, de tuin aanleggen, in huis aanpassingen doen en het team van vrijwilligers uitbreiden!

De specifieke plannen voor de bouw van de nieuwe Hospice moeten nog gemaakt.  Dat gaat in samenwerking met Woonzorg die de kavel op de plek van voormalig garage Kouwenoord gaat ontwikkelen, als onderdeel van het totale #KmiddenCocreatie ( https://1104enzo.nl/update-kmidden-concept-stedenbouwkundig-plan-presentatie/ ) traject. Op een van de recente buurtbijeenkomsten (www.bit.ly/kbuurtberaad https://youtu.be/D7Qxwnro1-E )  werd verteld  dat de planning is om mid 2025 met de bouw te beginnen.

Welkom
Heb je belangstelling om  vrijwilliger te worden bij de Hospice , maak dan een afspraak met de coördinator of team 020-765 1800 of mail coordinator@hospiceamsterdamzuidoost.nl.  Zie de  webpagina om je te informeren over ons huis: https://www.hospiceamsterdamzuidoost.nl/

Een hospice is een huis waar mensen in de laatste fase van hun leven het leven afronden. Zij ontvangen op liefdevolle wijze professionele zorg van een team van verpleegkundigen, vrijwilligers en artsen. Aandacht voor het leven én sterven is hierbij de missie van het hospice.

Kelbergen 189.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *