Hoe werkt het nieuwe maaibeleid in Zuidoost?

Het is velen al opgevallen: de bermen en groenstroken in de Kbuurt worden lang niet overal meer kort gemaaid. Sterker nog: op sommige stukken staat het gras en (on-)kruid flink hoog. Hondenbezitters klagen al over de scherpe grasaren waar de beestjes hun pootjes aan  kunnen bezeren. Het nieuwe maaibeleid van het stadsdeel heeft onder meer door corona vertraging opgelopen, maar komt nu op gang.

Stichting Urbaniahoeve, opgericht in 2010, social design lab voor stadslandbouw, begeleidt voedselbos Amsterdam Zuidoost . Binnen de opdracht van de gemeente aan Urbaniahoeve valt het maaibeleid.

Voedselbos Amsterdam Zuidoost (VBAZO) bestaat uit allerlei Zuidoosters en groepen in Zuidoost, wordt een eigen stichting die hopelijk juli 2022 zelfstandig zal opereren.

GroenplatVorm Zuidoost is een andere organisatie die opgericht is om alle groene plekken in Zuidoost met elkaar te verbinden en zich intensief bezig houdt met groene events, natuurinclusief bouwen en meer.

Hieronder legt Renate Nollen van VBAZO in een filmpje uit hoe het gefaseerde maaibeleid eruit ziet. Dat levert verschillende hoogtes van gras op, waardoor je verschillende bloeiende kruiden in de seizoenen krijgt:

Kijk op de website van VBAZO voor meer informatie of op Facebook.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H.Á.S. Johanns
H.Á.S. Johanns
13 juli 2021 22:57

Re/ Vele Honden bezitters klagen nu wel , maar veelal zijn huis deze gebieden in deze Maanden Verboden voor hun !!!! En er zijn sinds kort Nieuwe gebieden bij gekomen die Verboden zijn !!!!!! Ook SBB sluit nu meer af voor Honden en Honden uitlaat Bedrijven !!! Daarnaast heb ik… Lees verder »

Aaron
Aaron
10 augustus 2021 15:27

Ook bij Kleiburg is het groen 1 grote jungle geworden… Het gras en onkruid staat 1,5 meter hoog en doordat er niets meer wordt onderhouden ontstaan er spontaan bosschages op plaatsen daar waar dat niet de bedoeling is! Buiten het feit dat het er niet uitziet komt de veiligheid wederom in het… Lees verder »