Help Bijlmer pianist met afstuderen

Wie helpt met het vinden van sponsoren voor een uniek live streaming concert vanuit het Bijlmer Parktheater? Dywel Braaf, virtuoos pianist uit de Bijlmer (Kbuurt), studeert dit academisch jaar af aan het ArtEZ Conservatorium voor Bachelor Klassiek Piano. Hij ziet een grote meerwaarde in een koppeling van zijn afstudeerconcert, aan het bereiken van mensen niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek.
Als klassiek pianist met Afro-Surinaamse roots, heeft hij de missie om vooral jongeren en mensen met een niet-westerse cultuur, bekend te maken deze kunstvorm. Kenmerkend voor Dywel’s stijl is dat hij intimiteit en diepgang in zijn spel, schijnbaar moeiteloos weet af te wisselen met intensiteit en passie (quote uit een magazine, bron is helaas nu even kwijt).

Het vooroordeel dat klassieke muziek saai is, wil Dywel graag wegnemen met zijn geheel eigen virtuoze stijl.
Zie onderstaand interview met jongeren van BijlmerenZO!

Dywels idee om een eigen klassiek pianoconcert te geven – in een setting met publiek voor wie klassieke muziek niet tot de dagelijkse kost behoort – is tijdens de opening van de Black Achievement Month 2019 stevig aangewakkerd.
In deze unieke setting mocht hij het voor het eerst in zijn artistieke bestaan, een klassiek stuk uitvoeren voor een goot en divers publiek; een publiek dat anders was dan hij gewend was tijdens dergelijke grote events.

Zie recensie Afro Magazine https://afromagazine.nl/labels/dywel-braaf en filmpje https://youtu.be/24nVmGvoe54 .

Vanuit deze inspiratie ontwikkelde Dywel het idee uit tot project; een concert in het Bijlmer Parktheater (waar hij al twee keer eerder heeft opgetreden). De keus voor dit podium ligt voor de hand omdat Dywel geboren en getogen is in de Bijlmer waar het cultureel divers publiek dat hij voor ogen heeft, ook woont.

Daarom heeft Dywel de opleiding in Zwolle, toestemming gekregen om zijn beoordeling te mogen krijgen via zijn concert voor de mensen van Amsterdam Zuidoost. Het concert staat gepland op 24 juni a.s. om 19.30 u in het Bijlmer Parktheater.

Vanwege de coronamaatregelen moet dit concert nu worden opgenomen en via live stream worden uitgezonden.

Extra meerwaarde hiervan is dat er in deze mistroostige tijd, een mooi, kwalitatief hoogwaardig concert van een Zuidoost talent, kan worden bekeken via live streaming. En nu door veel meer mensen! De opnames worden daarna ook gedeeld via diverse kanalen.
Goede promotie voor Zuidoost!

Deze video en streamingsaanpak  kost € 3025,- extra (incl. btw).
Voor een klassiek concert worden er extra kwaliteitseisen gesteld aan het geluid en de opname. Daarom deze hoge kostenpost. De beoogde inkomsten uit kaartverkoop vallen daarentegen weg. Het totaalbudget komt uit op € 5195.

Het Bijlmer Parktheater stelt de zaal en de vleugel gratis beschikbaar. Er moet wél worden betaald voor het stemmen van de vleugel, voor de floormanager en voor de uren van de technici voor licht en geluid.

Er is geprobeerd via het snelloket van het AFK financiering te zoeken voor het live stream concert.
Helaas werd het een afwijzing vanwege de koppeling van het concert aan Dywel’s afstuderen aan het Conservatorium.

Wij zijn daarom naarstig op zoek naar nieuwe financieringsmogelijkheden.

Via een stichting die belangeloos meehelpt met de organisatie proberen wij nog bij het Fonds Zuidoost. Daar kan er maximaal € 3000,- worden aangevraagd. De uitslag is 21 mei bekend. Als het Fonds het bedrag toekent is er nog een bedrag van € 1370,- nodig. Mocht het Fonds toch niet toekennen, dan is er € 4370,- nodig.

Dit leggen wij ook voor aan het stadsdeel Zuidoost. Er is hoe dan ook, cofinanciering nodig; een eis van fondsen en van de gemeente.

Wil jij helpen om het nodige bedrag op zeer kort termijn bijeen te krijgen voor het concert van ons Zuidoost piano talent? Via deze link kunt u een bedrag doneren.  Contact: Ria Braaf-Fänkel: 0653897583.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *